1 IUNIE - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI

Distribuie pe:

Cu prilejul acestei zile, în Cetatea Medievală din Târgu-Mureș a avut loc un spectacol de o frumusețe aparte datorită faptului că a fost dat de copii și pentru copii.

Organizatorii acestui spectacol au fost Ansamblul Profesionist “Mureșul” (director Barabasi Csaba Attila, și director adjunct, Teodor Țogorean), și Primăria Târgu-Mureș, primar Soós Zoltán, căruia îi mulțumesc pentru că este alături de cultura mureșeană.

Spectacolul a început cu jocul intitulat “Măștile din Berzunți - Moldova”, suită de jocuri interpretate de Ansamblul Artistic Profesionist “Mureșul”, al cărui dirijor a fost Bambo Zoltan, coregraf fiind Florin Cerghedi.

A urmat pentru copii “Ansamblul de dansuri Boraka”, ansamblu care a căpătat experiență de la înființarea sa, în urmă cu peste patru deceniu. Au fost interpretate dansuri din zonele Miercurea Ciuc, Valea Nirajului, Voivodeni, precum și jocuri populare pentru cei mici.

Spectacolul dat de Ansamblul “Prichindelul” (format de-a lungul celor șase ani, care a inițiat peste 200 de copii, cu vârste cuprinse între 4-10 ani) a inclus un dans din Mureș și unul din Beica.

Programul s-a încheiat cu un spectacol de teatru intitulat “Veșmintele deghizate ale regelui Matei Corvin”. Această ocazie a fost folosită de către artiști pentru a aniversa 563 de ani de la aderarea sa la tron. Au fost reînviate cele trei povești ale Regelui Matyas: Judecătorul din Cluj, Odată a fost târg de câini la Buda și Păstorul cel sincer.

Le dorim tuturor copiilor “La mulți ani!”

Lasă un comentariu