CE-ȘI DORESC ELEVII SÂNGEORZENI?

Distribuie pe:

După mai bine de un an, elevii din clasele gimnaziale de la Școala “Sfântu Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureș s-au întors în clasele lor, care, de multă vreme, stăteau triste și fără viață. Zâmbetele lor au început să răsune pe coridoare și în curte. Elevii sunt dornici de comunicare și să-și revadă profesorii alături de ei. Pentru că noi, la orele de Limba și literatura română, mereu avem proiecte și activități interdisciplinare, am ales să-i fac pentru trei zile reporteri. Să încerce să afle ce-și doresc în perioada următoare și cum s-au simțit în acest an școlar.

Elevii claselor a V-a A, a VI-a A, a VII-a D, secția română și maghiară, și-au luat în serios rolul de reporter. Ei au lucrat în perechi, astfel: în prima zi, și-au pregătit întrebările, și-au confecționat ecusoane, iar timp de două zile, în pauze, au comunicat cu elevii de la alte clase, mai ales cu cei pe care de multe ori îi ocoleau. La întrebările puse de reporteri, răspunsurile au fost pe măsură

“Cum vă veți petrece ziua de 1 Iunie?”

Elevii au răspuns: M - “Cu părinții, în oraș”; L - “Cu prietenii, în parc”; A - “Precum o zi obișnuită”; D - “Cu tata, într-un parc de distracții”; G - “Ziua Copilului pentru mine este a doua zi de naștere și vreau să am parte numai de vești bune”; V - “Dacă părinții ar fi de acord, aș vrea să mergem într-o excursie”; M - “Aș vrea să primesc o bicicletă”; S.U. - “Mi-aș dori să se organizeze un concert pentru copii, la care să pot participa”.

Ce vei face în vacanța de vară?

C.E. - “Voi merge la bunici”; D - “Merg cu părinții la mare”; A - “Nu voi merge într-un loc anume”; I.S. - “Mi-aș dori să merg la mare, dar părinții nu-și permit”; C.A. - “Voi merge la munte”

Ce a însemnat pentru tine școala online?

L.M. - “Nu mi-a plăcut deloc”; Z.S. - “Nu am avut internet bun și simt că am pierdut mult”; B.S. - “Stresant, deoarece a început să mă doară capul”; D. M. - “Obositor și nu se compară cu școala față-n față”; M.M - “Mi-a plăcut mult și am învățat ca și față-n față”; B.B. - “Tentația de a nu fi atent la ore este mare, dar, dacă îți dorești cu adevărat să înveți, se poate și online”; A.C. - “A fost ceva nou, plăcut. Am învățat multe. Școala online e o școală diferită. Dacă ești interesat, poți învăța deoarece profesorii s-au implicat și nu a fost nicio diferență”.

Elevii s-au antrenat în adunarea informațiilor și au mărturisit că nu este ușor să fii reporter. Ei vor fi răsplătiți pentru efort, pe tot parcursul săptămânii.

Lasă un comentariu