ORGANIZAȚIA NAȚIUNILOR UNITE - PANDEMIA A SĂRĂCIT PESTE 100 DE MILIOANE DE LUCRĂTORI!

Distribuie pe:

Pandemia Covid-19 din ultimele 17 luni a sărăcit peste 100 de milioane de lucrători din întreaga lume, informează Organizația Națiunilor Unite (ONU), explicând că această situație a fost creată prin reducerea programului de lucru și dispariția unor locuri de muncă bune. Având în vedere că criza este încă în curs, lucrurile pe piața muncii vor reveni la nivelurile pre-pandemice în 2023, estimează Organizația Internațională a Muncii în raportul său anual. La sfârșitul anului 2021, vor exista cu 75 de milioane mai puține locuri de muncă în întreaga lume decât înainte de pandemie, iar la sfârșitul anului 2022, vor exista în continuare cu 23 de milioane mai puține locuri de muncă.

“Revenirea post Covid-19 nu este doar o problemă de sănătate”, a declarat numărul unu al Organizației Internaționale a Muncii, Guy Ryder, subliniind că “va fi, de asemenea, necesar să se depășească daunele grave aduse economiilor și societăților. Fără efortul de a accelera crearea de locuri de muncă decente, de a sprijini persoanele cele mai vulnerabile din punct de vedere social și de a revigora sectoarele cele mai afectate, efectele pandemiei ar putea fi resimțite ani de zile sub forma pierderii potențialului uman și economic, rezultatul fiind o sărăcie și o inegalitate mai pronunțate”, a adăugat Ryder.

Criza economică provocată de pandemia Covid-19 este de așteptat să contribuie la șomajul global cu peste 2.000 de milioane de lucrători, anul viitor, femeile și muncitorii tineri fiind cel mai grav afectați, au declarat experții în muncă ai ONU. (sursa - un.org)

Lasă un comentariu