COMISIA EUROPEANĂ CERE ADERAREA ROMÂNIEI LA SPAȚIUL SCHENGEN

Distribuie pe:

România ar putea intra mai repede în spațiul Schengen, Comisia Europeană cerând cu insistență acest lucru.

Pentru o extindere completă a spațiului din Uniune, Comisia Europeană are în plan accelerarea aderării la Spațiul Schengen a României, Bulgariei și Croației. Potrivit noii strategii a Comisiei, țara noastră ar urma să renunțe la controalele vamale mai repede decât era planificat.

Pentru aderarea celor trei state la Spațiul Schengen, Comisia Europeană consideră că trebuie făcuți câțiva pași importanți pentru acest lucru.

În urma mai multor evaluări a Comisiei Europene, România, Bulgaria și Croația au avut rezultate pozitive. Altfel spus, cele trei țări sunt pregătite pentru aderare la Spațiul Schengen.

România va adera la Spațiul Schengen

Țara noastră împreună cu Bulgaria au fost evaluate pozitiv în cadrul evaluării Schengen în perioada 2010/2011, iar Croația a luat măsurile necesare să se asigure că sunt îndeplinite condițiile necesare, informează Comisia Europeană.

“Schengen nu este complet fără toate statele membre! Un Schengen mai incluziv va fi un Schengen mai puternic și mai sigur în fața situațiilor de criză! (...) Comisia consideră că este momentul să urmeze aceste evaluări pozitive și, prin urmare, solicită Consiliului să ia măsurile necesare pentru Bulgaria, România și Croația.

Aceste state membre implementează efectiv majoritatea acquis-ului Schengen, însă fără beneficiile depline pe care le-ar avea ca parte a spațiului Schengen, iar acest lucru trebuie să fie rectificat”, relatează Comisia Europeană.

De când se elimină frontierele?

Aderarea celor trei țări este un plus pentru Uniunea Europeană deoarece ar crește securitatea în UE în ansamblu.

“Comisia este, de asemenea, convinsă că în toate cele trei țări care aderă la Schengen complet va crește securitatea în UE în ansamblu (...). Aderarea lor este în cele din urmă crucială pentru o încredere reciprocă consolidată în Spațiul Schengen”, se arată în noua strategie Schengen.

Pentru o extindere completă a spațiului din Uniune, Comisia Europeană are în plan accelerarea aderării la Spațiul Schengen a României, Bulgariei și Croației.

Potrivit noii strategii a Comisiei, țara noastră ar urma să renunțe la controalele vamale mai repede decât era planificat. (evzdetransilvania.ro)

Lasă un comentariu