I-A CUPRINS CURIOZITATEA ȘI NU AU MAI REZISTAT

Distribuie pe:

Se spune că într-un mic sat izolat, într-o pădure, se afla o familie tânără, căsătoriți de curând. Locuiau într-o căsuță foarte mică și sărăcăcioasă. În fiecare zi, ei o blestemau pe Eva pentru că ea a mușcat din măr și, din cauza păcatului pe care ea l-a făcut, ei au o viață grea și plină de lipsuri.

O femeie foarte bogată, care trăia într-un palat, a auzit de povestea acestor tineri. Aceasta le-a oferit cheia palatului ei, spunându-le că acum este al lor și se pot bucura de toată frumusețea lui și de toate bunătățile pe care le avea. Însă, aveau o singură condiție. Stăpâna palatului avea o cutie sigilată într-o cameră, iar ei nu aveau voie să o deschidă. Au stat tinerii noștri în palat și le plăcea foarte mult, însă stăpâna venea periodic pe la palat să vadă ce mai fac tinerii și mereu se ducea la cutia sigilată. După o perioadă mai lungă, pe cei doi tineri i-a cuprins curiozitatea și nu au mai rezistat, așa că s-au dus împreună să vadă lada sigilată. Când au deschis cutia, au fost uimiți să vadă că era plină de șoareci și când au desfăcut-o, toți șoarecii au ieșit din cutie și au fugit prin casă. Au încercat ei să îi prindă și să îi pună la loc, însă nu au reușit. Nu după mult timp, a venit stăpâna palatului și i-a văzut pe cei doi tineri având fețele posomorâte și oarecum se ascundeau. După, ce îi salută ,stăpâna palatului a înțeles că cei doi umblaseră la lada sigilată.

“Eu v-am lăsat în palatul meu să vă bucurați de tot ce este aici, însă cu o singură condiție, să nu desigilați lada aceea, dar nu ați fost ascultători...Acum, vă rog să părăsiți palatul și să vă duceți la coliba voastră!

(Sursa: ilustratiicrestine.ro)

Lasă un comentariu