SECVENȚE LUDUȘENE, CU ȘI DESPRE COPII

Distribuie pe:

* ZI DE RELAXARE ȘI AGREMENT DE PESCUIT SPORTIV

A devenit o tradiție la Luduș ca, de Ziua Copilului, 1 Iunie, Primăria să organizeze, împreună cu filiala Mureș a Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi - AJVPS, o zi de relaxare și agrement de pescuit sportiv pentru copiii cu vârste între 5 și 14 ani, pe Brațul Mort al râului Mureș.

În acest an, la eveniment au participat 49 de copii pescari. Fiecare copil a primit în dar o undiță și 2-3 cutii cu nadă. Locurile de pescuit au fost stabilite prin tragere la sorț. Copiii au fost instruiți să anunțe prin strigăte “Pește! Pește!” succesul la pescuit.

După două ore de pescuit, juriul, alcătuit din domnii Ioan Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș, Ioan Lazăr, președintele AJVPS Mureș, ing. Ioan Tet, vicepreședinte al aceleiași asociații, doamna Luminița Oaneș, profesoară, și Călin Poștean, voluntar, au acordat următoarele premii: locul I: Mihai Stroe; locul II: Mark Ambruș, locul III: Antoniu Răchită; premiul special pentru cea mai mare captură: elevul David Turc. Toți copiii au fost distinși cu diplome de participare și câte o medalie.

La finalul evenimentului, organizatorii i-au invitat pe participanți, copii și părinți, invitați, să participe la masa comună unde li s-a servit un delicios gulaș, pregătit la ceaun de domnul Fodor, Virgil Nicoară și Liviu Popa, și Alin Alb.

* FESTIVITATE DE ABSOLVIRE A LICEULUI

După trei ani de studii cu prezență fizică în clasă și opt luni de cursuri online în al patrulea an, elevii din cele șapte clase terminale ale Liceului Tehnologic Nr. 1 Luduș și-au încheiat activitatea joi, 3 iunie 2021, cu tradiționala festivitate de absolvire.

Tineri, sănătoși, frumoși și optimiști, eleganți în uniformele lor școlare, manierați în gesturi și comunicare, au impresionat numeroasa asistență, alcătuită majoritar din părinți, prin rezultatele lor la învățătură (99,40% promovabilitate, cu foarte mulți premianți), prin hotărârea de a promova cu succes Bac-ul și alte viitoare examene. Au cântat imnul “Gaudeamus Igitur” și “Ani de liceu”. Și-au dus mâna dreaptă la inimă când s-a intonat Imnul Național și Imnul Uniunii Europene. Cu seriozitatea oamenilor responsabili, au transmis următoarei generații de absolvenți Cheia de aur a liceului, cheia succesului. Au chiuit și au săltat de bucurie când au lansat spre înălțimi baloanele speranțelor și idealurilor lor. Cu smerenie au participat la slujbele de binecuvântare, oficiate de părintele protopop Lucian Voșloban, în limba română, și de părintele Czirmay Levente, în limba maghiară. Au receptat cu drag părinteștile îndemnuri ale profesorilor dr. Antoniu Berar, inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Claudiu Corneliu Ciucă, directorul Liceului, Ioan Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș, și Kis Istvan, viceprimar. I-au aplaudat pe proforii diriginți când aceștia i-au încurajat să fie și în continuare îndrăzneți, activi, să-și cultive imaginația, curiozitatea, uimirea, pasiunea, înțelegerea, perseverența, să nu dezarmeze în fața obstacolelor sau a eșecului trecător, să păstreze mereu în suflet Credința, Nădejdea și Dragostea.

Atât ei, cât și părinții lor, l-au răsplătit cu îndelungi aplauze pe profesorul Beniamin Pal, care și-a anunțat ieșirea la pensie, după 37 de ani în slujba învățământului liceal ludușean.

După două ore de festivitate, reîntâlnirea absolvenților cu părinții lor, cu alți aparținători și cu prieteni, s-au constituit în alte momente ale bucuriei și afecțiunii interumane, generate de încheierea cu bine a unei etape grele din viața de licean și de începutul unei etape noi, cu deschidere spre alte posibilități de creație și afirmare a propriei personalități.

Lasă un comentariu