EVENIMENT CULTURAL TÂRGUMUREȘEAN

Distribuie pe:

Joi, 3 iunie, Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș a găzduit lansarea volumului de versuri “SOLITUDINI - 100 de poezii”, autor fiind cunoscutul om de cultură clujean, jurnalist și poet, Doctor în Istorie IONUȚ ȚENE.

Manifestarea a fost onorată de prezența domnilor Al. Florin Țene - președintele Ligii Scriitorilor din România, Dimitrie Poptămaș, Ilarie Opriș, Mircea Dorin Istrate, membrii Ligii Scriitorilor Români - filiala Mureș, doamnele Nadia Fărcaș - directoarea editurii “Ecou transilvan”- și Alice Micu - de la “Apostrof”, Nicolae Băciuț - de la “Vatra Veche”, Ioan Berța, poeți și scriitori din Cluj Napoca, Sibiu și Brașov.

În deschidere, domnul Iuliu Praja, directorul C.J.C.T.E.A. Mureș, gazda evenimentului, a prezentat în termeni laudativi personalitatea autorului și valoarea volumelor sale de poezie editate până în prezent.

Moderatoarea manifestării, doamna Nadia Fărcaș, a făcut o introducere în opera autorului, variată ca exprimare și prin temele abordate, dar foarte bine închegată, bine stilizată, expresivă, purtând amprenta unui talent autentic, a unui spirit tânăr, inovator, îndrăzneț, conștient de importanța și valoarea talentului său, subliniind faptul că autorul nu face decât să transcrie, în poezie mai ales, trăirile sale zilnice, pure și adevărate.

Poeta Liliana Moldovan a făcut o pertinentă analiză a volumului, argumentându-și aprecierile cu citate din poeziile publicate.

Doamna Alice Micu, poetă și editor, bună cunoscătoare a activității literare a autorului, a scos în evidență valoarea poeziilor, ce surprind stări sufletești, întâmplări variate și adevărate, frumos exprimate și nuanțate.

Poetul Victor Constantin Măruțoiu a subliniat încărcătura emoțională pe care o au versurile, producând stări autentice de înfiorare cuprinse într-o exprimare cultă, modernă, bine definită, vădind un spirit viu și original.

Poetul Mircea Dorin Istrate, președintele filialei mureșene a Ligii Scriitorilor Români, apreciind laudativ creația oaspetelui, i-a oferit o Diplomă de Gratitudine.

Editorul și poetul Nicolae Băciuț a apreciat că poezia lui Ionuț Țene este una distinctă, matură, o poezie ce exprimă călătoria poetului prin sinele însuși, căutând, astfel, o cale de evadare din constrângerile cotidiene.

Epigramistul clujean Gavril Moișa a caracterizat volumul lansat ca fiind unul ce exprimă un curat și rafinat adevăr artistic, sentimentele și trăirile reale ale autorului.

Spre finalul întâlnirii literare, autorul volumului lansat, Ionuț Țene, a mărturisit faptul că versurile sale aparțin clipei unice trăite cu bucurie sau tristețe, cu visare și speranțe.

Pe parcursul evenimentului, solista Alina Mîzgan și chitaristul Ervin Szabo au întreținut atmosfera de bună dispoziție, surprinzând publicul cu câteva melodii de muzică ușoară binecunoscute, dar și cu cântece pe versurile autorului.

Lasă un comentariu