PAPA FRANCISC ȘI-A RELUAT AUDIENȚELE CU CREDINCIOȘII

Distribuie pe:

Miercuri, 12 mai 2021, Papa Francisc și-a exprimat bucuria, odată cu reluarea audiențelor generale săptămânale în prezența publicului, pentru prima dată după șase luni, ca urmare a scăderii numărului de cazuri de coronavirus din Italia, informează agenția Reuters, citată de HotNews.

Pe perioada iernii și în prima parte a primăverii, Papa și-a ținut discursul săptămânal, prin conferințe video transmise din Biblioteca Apostolică a Vaticanului, însă, miercuri dimineața, Suveranul Pontif a ieșit în curtea interioară San Damaso, în fața câtorva sute de credincioși.

„Sunt fericit să reiau întâlnirile față în față, întrucât, ca să vă spun drept, nu e plăcut să vorbești singur, doar cu o cameră de luat vederi în față, nu este deloc plăcut”, a spus Papa Francisc, potrivit sursei citate.

Suveranul Pontif, în vârstă de 84 de ani, care a fost vaccinat împotriva Covid-19, a mers să îi salute pe câțiva dintre credincioșii prezenți, a dat un autograf pe o carte și și-a pus pe cap o pălărie roșie, oferită de un cleric. Participanții au stat așezați în scaune aranjate, cu respectarea distanțării fizice, iar la sosire au trecut printr-o procedură de măsurare a temperaturii corporale. Însă, multe dintre scaune au rămas neocupate. (L.P.)

Lasă un comentariu