CIPRIAN DOBRE ȘI HORAȚIU SUCIU CANDIDEAZĂ LA ALEGERILE INTERNE DIN CADRUL FILIALEI MUREȘ A PNL

Distribuie pe:

Ciprian Dobre, avocat, fost prefect de Mureș, deputat, vicepreședinte și președinte al Consiliului Județean Mureș s-a înscris în competiția internă pentru funcția de președinte al filialei Mureș a Partidului Național Liberal.

Cu 112.265 de voturi obținute pentru președinția Consiliului Județean Mureș la alegerile din 2012, Ciprian Dobre rămâne cel mai votat român din județul Mureș.

În acest moment, Ciprian Dobre este în echipa premierului Florin Cîțu în competiția internă din cadrul PNL: “Am asistat la Consiliul Național și la lansarea candidaturii la președinția Partidului Național Liberal a premierului Florin Cîțu. La fel cum în Partidul Național Liberal, la nivel național, s-a creat o competiție, și la Mureș în filială vom avea o competiție și o dezbatere.”

Mesaj pentru primarii PNL din județul Mureș: “Dezvoltarea este sensul unic”

La momentul anunțării candidaturii pentru funcția de președinte al filialei Mureș a Partidului Național Liberal, Ciprian Dobre a transmis un mesaj către primarii din județ, conform căruia “dezvoltarea este sensul unic”: “Planul Național de Redresare și Reziliență aduce aproape 80 de miliarde de euro în România. Din acești mulți bani, fiecare dintre primari, fiecare dintre președinții de Consilii Județene trebuie să primească fiecare felia lui. Mesajul meu este că vom construi România cu acești bani pe care România nu i-a avut niciodată la dispoziție, împreună cu premierul Florin Cîțu”, a subliniat Ciprian Dobre.

“Partidul Național Liberal are nevoie de un refresh, are nevoie de un punct și de la capăt și cred, de asemenea, că Partidului Național Liberal trebuie să i se dea nouă direcție”, opinează Ciprian Dobre care consideră că, la alegerile locale din 2020, PNL Mureș “a pierdut consilieri județeni și primari”, iar “ceea ce a lipsit în ultimul timp a fost spiritul de echipă”. Acesta s-a arătat dezamăgit de faptul că anumiți membri ai partidului au fost implicați în scandaluri care “au făcut deliciul presei, în plină campanie electorală și, din păcate, de la nivelul conducerii nu s-au luat măsuri pentru asemenea situații.”

De aceea, Ciprian Dobre consideră că “din nou, oamenii simpli trebuie să regăsească în Partidul Național Liberal o rampă de lansare a preocupărilor și proiectelor. Cred că Partidul Național Liberal are nevoie de un refresh, are nevoie de un «punct și de la capăt» și chiar cred, de asemenea, că Partidului Național Liberal trebuie să i se dea o nouă direcție. Gândul și accentul trebuie să fie pe cei tineri și pe promovarea valorilor. Despre aceste lucruri va fi competiția internă din PNL: despre meritocrație, despre competență și despre principii.”

Prof. univ. dr. Horațiu Suciu candidează la funcția de președinte al organizației PNL Târgu-Mureș

În discursul de prezentare a intenției de candidatură la funcția de președinte al organizației PNL Târgu-Mureș, prof. univ. dr. Horațiu Suciu a spus că a intrat în această competiție ca “un demers pentru revenirea la principiile care au creat și au menținut acest partid timp de 146 de ani pe scena politică românească. Vorbim aici despre competență, despre meritocrație, despre transparență în decizii, despre promovarea valorilor, despre sprijinirea mediului de afaceri ca și o valoare liberală și când ne uităm în jur vedem cu totul altceva”.

Ca o concluzie a anunțării intenției de candidatură la președinția PNL Mureș, Ciprian Dobre a declarat că “în Partidul Național Liberal eram prieteni, eram oameni care spuneam lucrurilor pe nume, erau momente în care abandonam interesul de partid în favoarea interesului general, al oamenilor simpli. Vom câștiga, din nou, pe membrii PNL. Vom câștiga o echipă, vom câștiga o solidaritate și vom câștiga, de fapt, ceea ce s-a pierdut în ultimii ani. Cred că e momentul ca PNL Mureș să aibă un cuvânt în județul Mureș”.

Prefectul de Mureș, Mara Togănel: “Sunt un om de echipă și cred în viitorul Partidului Național Liberal”

Ciprian Dobre a fost însoțit, la conferința de presă în care și-a anunțat candidatura la funcția de Președinte al PNL Mureș, de prefectul Mara Togănel, de profesorul universitar Horațiu Suciu, care este liderul consilierilor locali PNL din Consiliul Local al Municipiului Târgu-Mureș, și de viceprimarul PNL Alexandru György.

La eveniment a fost și Cornel Sigmirean, profesor universitar la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș, directorul Institutului de Cercetări Socio-Umane “Gheorghe Șincai” al Academiei Române.

Prefectul Mara Togănel a spus că “sunt convinsă că vom avea parte de o competiție frumoasă, o competiție constructivă și o competiție corectă. Îmi cunosc foarte bine colegii, îi cunosc pe toți de 16 ani de când sunt în Partidul Național Liberal, și am încredere că așa va fi. Sunt convinsă, pe de altă parte, că vom asista la multe proiecte și la multe propuneri de destin pentru PNL Mureș demne de un partid serios cum doresc să fie Partidul Național Liberal. Sunt un om de echipă și cred în viitorul Partidului Național Liberal”.

Alegerile pentru noua conducere a filialei Mureș a Partidului Național Liberal vor avea loc în 7 august, iar ședința de alegeri la organizația PNL Târgu-Mureș va avea loc marți, 15 iunie ac.

Lasă un comentariu