SĂNĂTATEA NOASTRĂ DE ZI CU ZI, ÎNTRE MITURI ȘI OBICEIURI PROASTE

Distribuie pe:

* Singurătatea

Nu este vorba de câți oameni cunoști sau de cât de des îi vezi - ceea ce contează este să ții legătura cu alții. În caz contrar, riscați să aveți tensiune arterială crescută, depresie, probleme cu creierul (cum ar fi boala Alzheimer). Dacă vă simțiți singur, înscrieți-vă la un club social, reconectați-vă cu familia sau prietenii sau începeți o activitate nouă, care să implice și alte persoane.

* Fumatul

Acest obicei prost afectează aproape fiecare organ. Poate duce la boli de inimă, cancer, diabet, accident vascular cerebral, bronșită, emfizem și alte probleme de sănătate. De asemenea, crește riscul de tuberculoză, probleme oculare și tulburări imune, cum ar fi artrita reumatoidă. Și dacă petreceți mult timp în preajma cuiva care fumează, este mai probabil să aveți astm, boli de inimă, cancer pulmonar sau un accident vascular cerebral. Discutați cu medicul dumneavoastră despre renunțarea la fumat.

* Frecventarea saloanelor de bronzare

Nu este o idee bună. Femeile cu păr și piele mai deschise la culoare (și care, adesea, vor suferi de cancer de piele) sunt mai predispuse decât altele să frecventeze saloanele de bronzat, ceea ce poate face ca riscurile să fie și mai mari. Cu cât sunt mai tinere, cu atât cresc și riscurile. Produsele pentru bronzat și cosmeticele solare sunt în general considerate o alternativă mai sigură, atâta timp cât sunt utilizate conform indicațiilor. Asigurați-vă că nu le inhalați sau nu le aplicați în zone precum buzele, nasul sau gura. (sursa - webmd.com)

Lasă un comentariu