CU DUMNEZEU ÎNAINTE, PENTRU BIRUINȚA NEAMULUI ROMÂNESC, LA VALEA UZULUI, CIMITIRUL INTERNAȚIONAL AL EROILOR!

Distribuie pe:

Frați și surori de sânge și credință, răspândiți vestea! Joi, 10 iunie, ora 17, răspundem “Prezent!” în fața Eroilor Neamului, în ziua sfântă a Înălțării Domnului, Ziua Eroilor, în locul unde militarii Armatei Române și-au dat viața în bătăliile desfășurate pe Valea Uzului, în Primul Război Mondial. Manifestările omagiale prin care ne reafirmăm hotărârea de a apăra cele 52 de Cruci și Monumentul sunt organizate de Asociația “Calea Neamului” și de Primăria Orașului Dărmănești.

Facem chemare către toți românii de pe Linia de Fier a Moldovei, Dărmănești, Dofteana, Comănești, Târgu-Ocna, Onești, facem chemare către toți românii din țară, să fie prezenți cu steaguri tricolore și icoane în mâini, să facă Scut de neînvins în jurul jertfei Eroilor noștri, în jurul sfintelor Cruci. Acestea mai sunt în picioare, acum, datorită voinței noastre comune, datorită prezenței noastre din fiecare an. Nimeni nu va trece de noi, dacă suntem hotărâți și uniți. Am dovedit asta și o vom dovedi în continuare!

Nu negociem Libertatea de a fi român, nu negociem memoria luptătorilor si martirilor noștri.

Știu că vă este greu să mergeți și la Sfântu-Gheorghe și la București, la proteste, știu că este greu să vă împărțiți în atâtea lupte, atât de necesare, dar vă rog să rețineți un lucru: să fii român este într-adevăr greu, dar întotdeauna atât de frumos!

Vă îmbrățisez pe toți, chemându-vă, la fel ca de Trianon, la fel ca în ceilalți ani, în Valea Uzului, la încă o clipă de glorie a Istoriei noastre, căci împreună suntem biruitori și putem respira victoria, biruind deznădejdea.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Lasă un comentariu