LA UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ, FARMACIE, ȘTIINȚE ȘI TEHNOLOGIE “GHEORGHE EMIL PALADE” DIN TÂRGU-MUREȘ SE ÎNFIINȚEAZĂ FACULTATEA DE ARHITECTURĂ

Distribuie pe:

Profesorul universitar dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “Gheorghe Emil Palade” din Târgu-Mureș a postat ieri pe pagina sa de Facebook un anunț foarte important pentru viața universitară târgumureșeană. În cadrul U.M.F.S.T. se va înființa Facultatea de Arhitectură cu durata studiilor de 6 ani, învățământ în limba engleză. Vă redăm integral conținutul acestei postări:

“Am semnat astăzi, la București, Parteneriatul de colaborare dintre Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș și Universitate de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București în vederea organizării în comun, la Târgu-Mureș, a unui program nou de studii de Arhitectură în limba engleză - 6 ani.

La acest program de licență și masterat comasat se vor putea înscrie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, din România (cunoscători ai limbii engleze) și din străinătate.

Procedura de autorizare ARACIS este în derulare, astfel încât, dacă aceasta se va finaliza în timp util, intenția UMFST este să organizeze admitere chiar pentru noul an universitar 2021/2022.

Asocierea UMFST cu cea mai prestigioasă școală de arhitectură din România - Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București, implicarea acesteia în organizarea acestui program de studii prin expertiza pe care o are, prin specialiștii de prestigiu, prin materialele didactice și prin implementarea planurilor de învățământ care vor fi similare, dau un plus de valoare acestui proiect menit să pună centrul universitar din Târgu-Mureș pe harta arhitecturii românești. Mai mult, derularea programului în limba engleză va contribui la strategia de internaționalizare a Universității.

Contribuția Ordinului Arhitecților din România - filiala Mureș a fost necesară nu doar pentru justificarea oportunității unui asemenea program de studii, dar și pentru identificarea specialiștilor locali cu potențial de dezvoltare academică.

Despre UMFST, din nou, E pluribus unum!” (Facebook)

Lasă un comentariu