“TREBUIE SĂ ACCEPTĂM CU TOȚII CĂ MARGINEA DRUMULUI NU ESTE GROAPĂ DE GUNOI; NU ESTE SUFICIENT SĂ NE ENERVĂM”

Distribuie pe:

Marginea drumului și albia râului nu sunt “groapă de gunoi”, a afirmat, miercuri, președintele Klaus Iohannis, care participă la o campanie “Let's Do It, Romania!”, pe râul Argeș, în apropierea localității ilfovene Dărăști.”Am venit astăzi, aici, ca să adunăm gunoaie, ca să adunăm gunoaie aruncate de concetățeni de-ai noștri care încă nu au înțeles, din păcate, că natura nu este groapă de gunoi. Pe drumul încoace, probabil ați observat peste tot gunoaie, moloz la marginea drumului și cred că este momentul s-o spunem foarte clar și apăsat - trebuie să acceptăm cu toții că marginea drumului nu este groapă de gunoi, albia râului nu este groapă de gunoi. Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător”, a spus Iohannis.

El a subliniat că “nu există viață sănătoasă fără un mediu sănătos”. “De aceea, nu e suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsate de cineva care atât a înțeles. Trebuie să facem ceva. Acest «să facem ceva» poate să aibă forma acțiunii de astăzi”, a adăugat șeful statului.

PALATUL COTROCENI - ILUMINAT MIERCURI ÎN TURCOAZ, PENTRU CONȘTIENTIZAREA BOLII BATTEN

Administrația Prezidențială a marcat, ieri, Ziua Internațională de Conștientizare a bolii Batten, Palatul Cotroceni fiind iluminat în turcoaz, începând cu ora 21,00.

“Administrația Prezidențială s-a alăturat și în acest an eforturilor internaționale de conștientizare a bolii Batten, o boală neurodegenerativă rară, care afectează copiii. Astfel, ieri, 9 iunie 2021, în semn de solidaritate și empatie cu persoanele care se confruntă cu această boală, Palatul Cotroceni a fost iluminat în turcoaz, de la ora 21.00, pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a bolii Batten”, a informat Administrația Prezidențială.

Președinția atrage atenția că accesul echitabil la diagnosticare corectă și precoce și la tratament adecvat rămân obiective importante ale cooperării celor cu responsabilități pentru întrajutorarea micuților afectați. Sunt necesare, totodată, eforturi susținute pentru promovarea unor abordări integrative multidisciplinare, care să asigure inclusiv satisfacerea nevoilor informaționale și afective pe care diagnosticul acestei afecțiuni le generează.

Și Palatul Parlamentului a fost iluminat, miercuri, începând cu ora 22.00, în culoarea turcoaz.

În țara noastră, conform datelor Alianței Naționale pentru Boli Rare, un milion de persoane suferă de boli rare, dintre care 75% sunt copii, iar 9 din 10 nu sunt diagnosticați sau sunt diagnosticați greșit.

PREȘEDINTELE ISRAELULUI: ROMÂNIA ESTE O ADEVĂRATĂ PRIETENĂ A POPORULUI EVREU ȘI A ISRAELULUI ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA ANTISEMITISMULUI

- România este “o adevărată prietenă a poporului evreu și a Israelului în lupta împotriva antisemitismului”, a declarat, miercuri, președintele Israelului, Reuven Rivlin, în plenul Parlamentului de la București.

“România este o adevărată prietenă a poporului evreu și a Israelului, stat evreiesc și democratic, în care toți cetățenii sunt egali în drepturile lor”, a spus el, potrivit traducerii oficiale.

El a vorbit despre valorile democratice din țara sa, dar și despre provocările de securitate din Orientul Mijlociu.

“Ca orice democrație, Statul Israel acceptă critica la obiect. Nu vom putea accepta însă încercări de subminare și de a șubrezi dreptul nostru de existență prin uz ilicit de mijloace violente și exploatând legislația internațională, interpretată de parcă ar permite lovire în Israel”, a spus Reuven Rivlin.

Acesta a subliniat că “poporul evreu și cel din Israel, cu toate ramurile sale, nu se află în conflict cu Islamul”.

“Nu avem niciun război cu Islamul sau cu popoarele arabe din Orientul Mijlociu sau din toată lumea. Noi luptăm, într-adevăr, cu forțele întunecate, care încearcă să impună teroare și să extermine pe oricine se opune lor și, în special, Statul Israel și locuitorii săi. Regimul terorist iranian și colaboratorii săi din Liban și din Gaza se străduiesc să submineze însăși existența noastră, iar Israelul are dreptul și datoria, aș zice eu, de a-și apăra cetățenii, să-și apere cetățenii de amenințare nucleară, de atacuri cu rachete, de amenințare cu teroare”, a punctat președintele Israelului.

Președintele israelian se află într-o vizită de stat în România, la invitația președintelui Klaus Iohannis. El a subliniat că este prima sa vizită în țara noastră în calitate de președinte, fiind la final de mandat.

“Ca reprezentant al Knessetului am mai fost aici, în multe locuri din România”, a mai spus Reuven Rivlin.

BULGARIA: UN AVION MIG-29 S-A PRĂBUȘIT ÎN MAREA NEAGRĂ

Un avion militar MiG-29 din armata bulgară s-a prăbușit în Marea Neagră în dreptul peninsulei Shabla, în timpul exercițiilor militare Shabla 2021, a confirmat comandantul Forțelor navale bulgare, contraamiralul Kiril Mihailov.

“În timpul efectuării unei misiuni de antrenament deasupra bazinului maritim al Republicii Bulgaria, un avion MiG-29 din Forțele aeriene bulgare a pierdut comunicarea radio și a dispărut de pe radar la 00.45”, a informat Ministerul Apărării bulgar.

O operațiune de căutare și salvare a fost lansată imediat și este încă în desfășurare. La aceasta participă membri ai Forțelor navale, Comandamentului pentru operațiuni speciale, Poliției de frontieră și Forțelor aeriene.

Ministrul bulgar al apărării Ghiorghi Panaiotov urmează să ajungă la locul incidentului. Motivele prăbușirii avionului rămân deocamdată neclare. Exercițiile militare Shabla 21 au fost suspendate.

Lasă un comentariu