LA UMBRĂ DE CODRU VERDE - SPECTACOL EXTRAORDINAR DE FOLCLOR

Distribuie pe:

În acest spectacol extraordinar veți putea urmări cântece populare interpretate de soliștii ansamblului, Maria Neag, Teodor Sântean și Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea și Leontina Pop, ce ne vor prezenta cele mai reprezentative melodii din zona Mureșului Superior, Valea Gurghiului, Valea Someșului, Valea Beicii și, bineînțeles, de la Băla, din Câmpie, unde-s oameni de omenie.

În acompaniamentul orchestrei, condusă de maestrul Zoli Bambo, vor evolua în spectacol dansatorii Ansamblului, instruiți de coregraful Florin Cerghedi, cu suite de dansuri din Miheșul de Cîmpie, Idicel - Mureș, Agrij - Sălaj și dansuri codrenești.

Tot acest spectacol este un omagiu adus codrului, în care se regăsește fiecare dintre noi, așa cum ne vorbește cântecul: Fain îi codru-n satu meu/ Verde-i și cântat mereu/ Cu cântari de dragi și dor/ Din frunzuța fagilor.

Vă așteptăm, cu mult drag, vineri, 18 iunie, ora 19, la Sala Ansamblul Mureșul, să ne bucurăm, împreună, de cântecele și dansurile noastre strămoșești.

Lasă un comentariu