POMPIERII MUREȘENI, LA DATORIE

Distribuie pe:

În ultimele zile - mai exact în perioada 4-6 mai, până în această dimineață la ora 8.00, pompierii mureșeni au intervenit la 174 de intervenții, din care - cinci incendii, două accidente rutiere, cinci alte situații de urgență și 162 de intervenții SMURD, dintre ele amintim:

Incendii:

* Vineri, 4 iunie, în jurul orei 18.00, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Lăureni, strada Principală. Au executat misiunea pompierii militari de la Garda de Intervenție Miercurea Nirajului și pompierii din cadrul SVSU Miercurea Nirajului. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că incendiul a fost lichidat de către proprietar. Pompierii aflați la locul intervenției au efectuat cercetări pentru identificarea unor eventuale focare ascunse. Din fericire, nu au fost victime.

* Vineri, 4 iunie, în jurul orei 18.25, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească din localitatea Șăulia, strada Principală. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Secției Sărmașu și pompierii din cadrul SVSU Sărmașu. Incendiul a fost lichidat de către pompierii din cadrul SVSU Sărmașu. Din fericire, nu au fost victime.

* Vineri, 4 iunie, în jurul orei 20.00, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu deșeuri menajere în municipiul Sighișoara, strada Stadionului. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara.

* Sâmbătă, 5 iunie, în jurul orei 19.00, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu deșeuri menajere din interiorul unei clădiri nelocuite din municipiul Târgu-Mureș, strada Apaductului. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș.

* Duminică, 6 iunie, în jurul orei 8.30, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un foișor din localitatea Bistra Mureșului. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că este vorba despre un incendiu produs la un foișor de aproximativ 30 mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Acesta s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 3 mp. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic.

Accidente rutiere:

* Vineri, 4 iunie, în jurul orei 10.00, pompierii mureșeni au fost solicitați în cazul producerii unui accident rutier cu posibilitatea ca o victimă să fie încarcerată în municipiul Târgu-Mureș, strada Piața Bernady Gyorgy. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. A fost vorba despre un singur autoturism implicat, care a părăsit partea carosabilă și s-a lovit de un stâlp. În interiorul autoturismului se afla o persoană de sex masculin, care s-a autoevacuat. Aceasta a fost preluată de către echipajul medical de pe ambulanța SMURD aflată la locul intervenției și transportată la UPU Târgu-Mureș. Banda de mers spre centrul orașului a fost blocată pe toată durata intervenției.

* Duminică, 6 iunie, în jurul orei 1.10, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină pentru a asigura măsurile specifice de prevenirea și stingerea incendiilor în cazul producerii unui accident rutier produs în orașul Luduș, strada 1 Decembrie 1918. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș. Odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că a fost vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă, a acroșat un alt autoturism staționat și s-a răsturnat. În urma impactului, o persoană de sex masculin, de 37 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, aceasta fiind de cod galben. Victima a fost preluată și transportată la UPU SMURD Târgu-Mureș, cu ambulanța SMURD.

Alte intervenții:

* Sâmbătă, 5 iunie, în jurul orei 15.30, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei crengi căzute pe trotuar și o bandă de circulație din municipiul Târgu-Mureș, strada Gheorghe Doja. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș.

Misiune pirotehnică:

* Duminică, 6 iunie, în jurul orei 12.00, pompierii mureșeni au fost solicitați în cazul descoperiri unui element de muniție rămas neexplodat în pădurea Stejarul, aproape de intrarea în municipiul Târnăveni dinspre Iernut. A executat misiunea echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că este vorba despre un proiectil calibru 152 mm, care era îngropat la o adâncime de aproximativ 50 cm. Proiectilul a fost ridicat, transportat și depozitat în siguranță, urmând a fi distrus cu altă muniție rămasă neexplodată. Cel mai probabil, muniția provine de pe timpul conflictelor militare.

Lasă un comentariu