CADRE MEDICALE DIN JUDEȚUL MUREȘ, REȚINUTE PENTRU INFRACȚIUNI DE CORUPȚIE

Distribuie pe:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș a dispus joi, 10 iunie, măsuri preventive față de șase cadre medicale și un funcționar public, cercetate într-un dosar penal în care polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) au fost delegați să efectueze activități de procedură penală pentru probarea unor infracțiuni de corupție în legătură cu facilitarea menținerii în plată a pensiilor de invaliditate, se arată într-un comunicat al DGA.

Față de trei dintre inculpați (cadre medicale) s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, iar alți patru inculpați (trei cadre medicale și un funcționar public) au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență, aceștia urmând să fie prezentați Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

În cauză au fost efectuate 16 percheziții în localități de pe raza județelor Mureș și Sibiu, de către polițiștii anticorupție ai DGA Serviciul Județean Anticorupție Mureș, împreună cu ofițeri din serviciile județene anticorupție Alba, Brașov, Bistrița-Năsăud,

Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Sălaj și Sibiu, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

Perchezițiile vizau activitatea infracțională a unor medici și intermediari din cadrul Spitalului Municipal Sighișoara și Cabinetul de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Sighișoara din cadrul Casei Județene de Pensii Mureș, sub suspiciunea că au primit, direct sau prin intermediari, foloase materiale pentru a facilita menținerea în plată a pensiilor de invaliditate, fapte ce aduc prejudicii bugetului de stat.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe înscrisuri care au legătură cu cauza, sumele de 150.145 euro, 59.495 lei și 100 dolari, 39 inele, trei brățări, un ceas din aur, 11 coliere, 24 perechi de cercei, două broșe, șase pandantive și șapte bănuți din aur.

Dosarul s-a constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, ca urmare a sesizării de către D.G..A. - Serviciul Județean Anticorupție Mureș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare și dare de mită, potrivit documentului citat.

Lasă un comentariu