DIN 3 IULIE, DISPAR DIN MAGAZINE PRODUSELE DE UNICĂ FOLOSINȚĂ DIN PLASTIC!

Distribuie pe:

În martie 2019, Parlamentul European a adoptat, cu o largă majoritate de voturi (560 de voturi pentru și doar 63 de voturi împotrivă sau abțineri), directiva conform căreia articolele din plastic de unică folosință să fie interzise, începând cu 3 iulie 2021, pe întreg teritoriul Uniunii Europene (UE).

Astfel, vor fi inter-zise de la comercializare și folosire tacâmurile din plastic de unică folosință (furculițe, cuțite, linguri, bețișoare), farfuriile din plastic de unică folosință, paiele din plastic, bețișoarele de urechi și bețișoarele pentru baloane din plastic, produsele și recipientele pentru alimente din material plastic.

Potrivit Comisiei Europene, mai mult de 80% din deșeurile marine sunt din plastic, iar produsele vizate de această legislație constituie 70% din totalul deșeurilor marine. Din cauza vitezei lente de descompunere, plasticul se acumulează în mări, oceane și pe plajele din întreaga lume.

Mai mult, urme de plastic sunt găsite în organismele marine, precum broaște țestoase, foci, balene și păsări, dar și în pește și fructe de mare, de aici ajungând în lanțul alimentar uman. (L.P.)

Lasă un comentariu