FIEF REGAL ÎN MEDIUL EXPOZIȚIONAL DIN CISNĂDIOARA

Distribuie pe:

Sculpturi și litografii ale Arhiducesei Gabriela von Habsburg, nepoata ultimului împărat, vor fi expuse, în perioada 21 iunie - 5 septembrie, la Kunsthaus 7B din Cisnădioara, spațiu dedicat artei moderne și contemporane. “Spațiu între - In between” este prima expoziție a Alteței Sale Imperiale și Regale în România, astfel că  în data de 20 iunie, la deschiderea expoziției, Arhiducesa Gabriela va vizita Cisnădiora.

Evenimentul european strânge laolaltă nobili, colecționari și cunoscători ai artelor. Totodată, la întâlnire sunt așteptați reprezentanți ai familiilor regale din Cehia, Germania, Elveția, Italia, Austria, Ungaria și România, invitată fiind Principesa Sofia.

“Suntem foarte mândri că Arhiducesa a acceptat în mod spontan invitația noastră. Lucrările sale din oțel inoxidabil surprind prin organicitate și aură poetică, încadrându-se astfel foarte bine în peisajul muntos al Carpaților. Arhiducesa Gabriela este o artistă reprezentativă în plan internațional, având expoziții și sculpturi în spațiul public peste tot în lume. Ea reușește să aducă o anumită poezie în opera sa geometric - constructivistă. Expoziția sa în România ne plasează pe scena internațională. România este un interspațiu între Roma și Bizanț, între vest și est și un interspațiu cu caracter propriu”, explică Dr. Oana Ionel, curatoarea expoziției din București, într-un comunicat de presă.

Iubitorii de artă vor avea ocazia să descopere peste 20 de sculpturi și monumente în aer liber, precum și litografii cu titlul “Interspațiu - In between”.

“Noi conectăm istoria, tradiția și valorile cu arta abstractă contemporană, în același mod în care artista Gabriela von Habsburg conectează natura cu arta. Acum este cel mai bun moment să aducem împreună trecutul și prezentul, pe care să le orientăm către viitor, iar România este cel mai potrivit spațiu pentru acest demers”, explică Thomas Emmerling, colecționar german și directorul Kunsthaus 7B din Cisnădioara.

Lasă un comentariu