ZODIILE ȘI REZOLVAREA CONFLICTELOR

Distribuie pe:

Berbec - Dominat de Marte, celebrul zeu al războaielor, nativul Berbec este genul de om care se enervează foarte repede și acționează din impuls. El este în stare să intre în tot felul de conflicte și polemici, chiar și în cele care nu îl privesc strict personal.

Berbecul are o fire care nu suportă să fie îngrădită, limitată și pusă la colț. În cazul unui conflict, el pune gaz pe foc în speranța că va câștiga prin atitudinea lui bătăioasă și dură.

Taur - Zodia Taurului este un semn feminin de Pământ, iar confortul, liniștea și siguranța lui contează cel mai mult. Taurul va încerca să evite conflictele. El nu se înfurie și nu se ceartă cu nimeni, decât dacă interesele sau imaginea lui sunt lezate grav.

Preferă să trateze problemele minore cu indiferență, iar problemele mai complicate, cu bani. Taurul nu răspunde agresiv nimănui, dar dacă este împins la limită își folosește toate armele.

Gemeni - Nativul Gemeni ocolește cât poate de mult orice conflict sau situație complicată. Nu îi place să piardă vremea cu oameni care se iau la ceartă, pentru că el are mereu alte lucruri mai bune de făcut.

Nativul Gemeni va răspunde scurt și sarcastic celor puși pe harță și își va vedea de treburile lui. În viața lui nu acceptă decât oameni deschiși, comunicativi, care știu să răspundă inteligent discuțiilor în contradictoriu.

Rac - Racul este un semn emotiv, sensibil și imprevizibil. Pus în fața unui conflict, dacă suferă foarte mult, se va retrage în carapacea lui și va ezita să răspundă. Dar dacă este provocat și știe că nu poate ocoli conflictul, Racul poate izbucni violent, cu tot felul de cuvinte tăioase, cu reproșuri dure.

În inima lui, Racul se consideră foarte afectuos și generos și consideră că el este cel care oferă mai mult decât ceilalți.

Leu - Semn de Foc, orgolios și mândru, nativul Leu se întâmplă să intre în conflict cu persoanele pe care le consideră egale ca inteligență și abilități. Cu cei pe care îi consideră inferiori, nici măcar nu stă de vorbă.

Dar, cu un adversar redutabil, Leul va intra în polemici ascuțite, va veni cu tot felul de argumente și va face tot posibilul să îi distrugă celuilalt liniștea, doar de dragul jocului.

Fecioară - Orice conflict cu un nativ din Fecioară te va măcina pas cu pas. Fecioara nu este niciodată violentă sau impulsivă, în schimb te va toca mărunt, vorbă cu vorbă, până când vei ajunge să fii de acord cu ea.

Fecioara îți va căuta punctele slabe și te va critica pentru cele mai mici greșeli, vrând să demonstreze că ea are întotdeauna dreptate și că ea va face mereu lucrurile mult mai bine decât tine. Evită un conflict deschis cu orice Fecioară, altfel relația voastră se va deteriora pentru totdeauna.

Balanța - Nativul Balanță va face tot posibilul să evite un conflict. Balanța este un semn al echilibrului și al păcii și va încerca să intervină doar pentru a regla lucrurile. Pe ea nu o interesează să câștige personal ceva dintr-un conflict, ci să iasă la lumină adevărul.

Pentru ea însăși nu se luptă niciodată așa cum se luptă pentru persoanele mai slabe, pe care nu le apără nimeni.

Scorpion - Se spune că este una dintre cele mai răzbunătoare zodii. Un conflict deschis cu un Scorpion îți va provoca probleme pe termen lung. Nu se va mulțumi doar să îți demonteze toate argumentele și să distrugă tot ceea ce vrei să faci, te va urmări în timp și te va șicana sub tot felul de forme, doar pentru a se răzbuna.

Un Scorpion, fie că are sau nu dreptate, va declanșa tot felul de conflicte cu cei din jur pentru a-și atinge scopurile.

Săgetător - Ține cont de faptul că Săgetătorii nu sunt deloc diplomați. Sunt orgolioși, mândri de ei și de ideile lor, sunt egoiști și fac totul în primul rând pentru ei, de aceea un conflict cu această zodie va izbucni imediat ce interesele voastre se bat cap în cap.

Spre deosebire de Scorpion, scopul Săgetătorului nu este să se răzbune, ci doar să ajungă acolo unde vrea el, chiar dacă intră în conflict cu ceilalți. De îndată ce obține ceea ce și-a propus, Săgetătorul își îndreaptă atenția către alte obiective.

Capricorn - Nativul Capricorn nu se implică în niciun conflict cu nimeni. De obicei, el nu are nimic de împărțit cu nimeni, decât cu cei care îi lezează interesele la serviciu sau în afaceri. Este întotdeauna pregătit pentru o confruntare cu argumente raționale, simple și greu de combătut.

Rareori greșește un Capricorn, iar dacă el nu greșește înseamnă că tu greșești și vei pierde în fața lui.

Vărsător - Conflictele sunt ceva inutil pentru Vărsător. Acest nativ nu își pierde timpul cu așa ceva, decât dacă este atacat direct și trebuie să răspundă. Vărsătorul are un soi de indiferență și detașare egoistă față de multe lucruri în viață, drept pentru care el nu se va lupta niciodată pentru bani, avantaje materiale sau cine știe ce beneficii de moment.

Pești - Nativii Pești sunt imprevizibili în situațiile critice, când intră în conflict cu alte persoane. Pot reacționa dur sau te pot evita cu abilitate, lăsând lucrurile în aer, fără să le pese dacă se vor rezolva vreodată sau nu. De cele mai multe ori, Peștii evită conflictele și discuțiile neplăcute directe.

Ei preferă să fie diplomați, să găsească un compromis și să treacă repede peste situațiile stânjenitoare. Dacă trebuie să reacționeze, atunci pot fi foarte duri. (L.P.)

Lasă un comentariu