13 CURIOZITĂȚI FASCINANTE DESPRE ZÂMBET

Distribuie pe:

Ai o mulțime de motive care te pot face fericit, iar zâmbetul este, poate, cea mai frumoasă minune a umanității. Zâmbetul este în fiecare din noi, este una dintre cele mai fascinante forme de relaționare cu ceilalți. Zâmbetul ne face mai buni, mai sănătoși și mai victorioși.

1. Zâmbetul este uman

Ceea ce ne diferențiază pe noi, oamenii, de animale este și faptul că putem zâmbi. Nu învățăm să zâmbim, ci ne naștem cu această abilitate. Studiile au arătat că bebelușii pot schița primul lor zâmbet la două ore după ce au venit pe lume. Zâmbetul este una dintre cele mai folosite expresii faciale de către oameni. Gelotologia este știința care se ocupă cu studiul zâmbetului și al efectelor sale asupra trupului și a minții.

2. Zâmbim în diverse moduri

Atunci când ridicăm colțurile buzelor nu exprimăm doar fericire. Prin intermediul zâmbetelor ne exprimăm, de fapt, în diverse situații sociale. De exemplu, oamenii pot folosi zâmbetul în loc de salut sau pot să folosească alte moduri de a zâmbi pentru a arăta că sunt de acord cu opinia unei alte persoane. Zâmbetul poate sugera de asemenea ironia. Totuși, cel mai des, prin zâmbet ne arătăm starea de bine și disponibilitatea față de ceilalți.

Indiferent de mesajul transmis, zâmbetele pot fi însă sincere sau artificiale. Oamenii sunt capabili să facă dinferența între un zâmbet adevărat și un zâmbet fals urmărind expresia ochilor unei persoane. Atunci când zâmbetul este “din suflet”, colțurile ochilor se ridică.

3. Zâmbetul adduce beneficii organismului

De câte ori te încrunți folosești 43 de mușchi faciali, în timp ce zâmbetul folosește doar 17 mușchi. Studiile arată că o stare de seninătate constantă    reduce tensiunea arterială. Adaugă acestei stări și un râs sănătos care îți va stimula mușchii abdominali, mușchiul diafragmă și inima. Oamenii de știință au arătat că râsul ajută la intensificarea arderilor cu până la 20 la sută.

Starea noastră generală de bine este stimulată prin intermediul râsului. Zâmbetul ajută la eliminarea de endorfine și ne ajută să ne simțim mai bine; chiar și atunci când vei forța un zâmbet te vei simți mai bine. Serotonină, un hormon care reduce în mod natural stresul, este, de asemenea, stimulată prin intermediul zâmbetului.

4. Femeile zâmbesc mai mult

Femeile zâmbesc mai mult decât bărbații. În medie, o femeie zâmbește de 62 de ori pe zi, în timp ce un bărbat zâmbește doar de 8 ori pe zi. Diferența nu mai este la fel de mare atunci când femeile și bărbații lucrează în același loc, au arătat cercetători de la Universitatea Yale. Explicația poate fi aceea că fiecare loc de muncă are anumite standarde în ceea ce privește zâmbetul, acesta fiind urmat de către toți angajații, indiferent de gen.

5. Zâmbetul asigură o viață mai lungă

Oamenii care exprimă mai tot timpul o stare de fericire - zâmbăreții au o speranță de viață mai mare, în medie aceasta prelungindu-se cu o decadă.

6. Zâmbetul, cel mai bun “make-up”

Persoanele care zâmbesc sunt considerate mai frumoase. O persoană care zâmbește mult și din suflet este considerată a fi mai plăcută, mai sinceră, astfel este mai ușor acceptată în comunități. Chiar și bebelușii au o preferință pentru oamenii care le zâmbesc.

În același timp, în cazul femeilor, un zâmbet sincer este mai eficient decât toate produsele de înfrumusețare căci, atunci când zâmbesc, femeile par mult mai tinere și mai atrăgătoare decât atunci când se machiază.

7. O căsătorie fericită, cu ajutorul zâmbetelor

Oamenii surâzători vor fi mult mai fericiți chiar și în căsniciile lor. Explicația este aceea că oamenii pozitivi își pot exprima emoțiile cu mult mai mare ușurință, ceea ce îi ajută să treacă mai ușor peste divergențe. În același timp, aceștia atrag în jurul lor oameni mai fericiți, iar împreună formează parteneriate solide.

8. Surâsul învinge răceala

Ori de câte ori zâmbim, stimulăm producția de anticorpi și celule albe care ajută sistemul nostru imunitar. Zâmbetul este deci, cea mai bună metodă pentru a ține la distanță răcelile.

9. Zâmbetul se ia

Un experiment desfășurat în Suedia a arătat că oamenilor le este foarte dificil să își mențină starea de încordare facială atunci când alte persoane zâmbesc în jurul lor. Colțurile buzelor încep să se ridice fără ca noi să băgăm de seamă atunci când suntem înconjurați de o atmosferă pozitivă, plină de zâmbete. Zâmbește și lumea va zâmbi odată cu tine!

10. Zâmbetul te ajută profesional

Cu cât zâmbești mai mult, cu atât pari mai încrezătoare iar acest sentiment va aduce cu sine și aprecierea celorlalți. Zâmbește pentru a invoca și încrederea în propriile puteri și în propriul farmec, care sunt atât de mult apreciate a în societatea noastră concurențială.

11. Păstrează-ți pozitivitatea zâmbind

Încearcă acest test. Zâmbește și apoi încearcă să te gândești la ceva negativ fără să îți pierzi zâmbetul. Vei vedea cât de dificil îți este să gândești negativ. Aceasta pentru că, atunci când zâmbim transmitem un fel de mesaj către corpul nostru care îi spune: “Viața este frumoasă!” . Așa că, stai departe de depresii, griji și stres, surâzând.

12. Zâmbetul face lumea mai bună

Zâmbetul este un canal invizibil care ne unește pe toți. Înțelepciunea oamenilor pornește din inimă, însă rămasă acolo, ar fi utilă doar pentru noi înșine. Pentru ca acea înțelepciune să transforme lumea într-un loc mai bun, ea este exprimată prin intermediul zâmbetului. Zâmbetul este simbol al deschiderii noastre către ceilalți.

13. Zâmbetul reflectă grija noastră față de ceilalți

Zâmbetul reflectă bunătatea noastră și deschiderea pe care o avem față de ceilalți. Când ne încruntăm, ne strângem buzele, ne ascundem dinții, în felul acesta transmitem către ceilalți un mesaj ferm: “Nu vreau să am de-a face cu voi”, “Nu vreau să mă deschid”. Dar atunci când zâmbim din inimă, le spunem oamenilor: “Da, vreau să vă cunosc, vreau să vă împărtășesc trăirile mele”. Zâmbetul este ca o fereastră către sufletul vostru. În felul acesta, oamenii pot vedea că sunteți o persoană bună, grijulie și deschisă.

Sursa: garbo.ro

Rămânem cu ideea că zâmbetul face lumea mai bună. “Zâmbiți fără teamă, zâmbetul n-a fost impozitat, încă! “(David Boia) (prietende vremerea.ro)

Lasă un comentariu