CU TRENUL SPRE MARE

Distribuie pe:

“Trenurile Soarelui vor începe de astăzi să circule, prima dată într-un format redus, cu prelungire doar până la Constanța, urmând ca din 24 iunie, week-end-ul următor, să circulăm în program complet. Cred că reprezintă o alternativă mai mult decât ok la transportul spre litoral. Două ore și un pic până la Constanța zic eu că e un interval acceptabil în transportul feroviar. Rutele nu sunt mult diferite față de anii trecuți. Ca ore de plecare, sunt gândite să ajungă de regulă în prima parte a zilei din toate colțurile țării, asta însemnând Satu Mare, Timișoara, Sibiu, Brașov”, a spus Ovidiu Vizante, directorul general al CFR Călători.

Potrivit acestuia, prețurile sunt cele de anii trecuți, nemodificate.

“Trenurile nu diferă, doar prin faptul că ele circulă în această perioadă. Parte dintre ele au o circulație facultativă doar în sezon. Cea de-a doua diferență este că de regulă garniturile sunt suplimentate, capacitatea de transport a crescut prin creșterea numărului de locuri. Cu cât? Depinde. Este o situație permanent în mișcare. Avem un dispecerat care urmărește vânzările de bilete și la fiecare tren, în funcție de vânzările de bilete, se pun aceste vagoane suplimentare. Trebuie să amintim că, spre deosebire de anii trecuți, cel puțin în faza aceasta, nu vom emite bilete în picioare”, a subliniat directorul CFR Călători.

Întrebat ce măsuri au fost luate pe partea de climatizare și igienă, Vizante a menționat că “la partea de confort, vorbim totuși de o flotă îmbătrânită” și lucrurile nu se pot schimba peste noapte și probabil nici în următorii 2-3-5 ani.

“Partea de climatizare, zic eu că sunt luate toate măsurile pe care omenește le putem lua, în speță pentru trenurile de sezon, un specialist, un electromecanic însoțesc trenurile tocmai cu această principală obligație: să verifice permanent instalația de climatizare. Practic, există un astfel de specialist care însoțește principalele trenuri. Nu putem spune de toate, dar principalele trenuri sezoniere vor fi însoțite pentru a asigura funcționarea instalației de aer condiționat. La igienă, există contracte încheiate peste tot. Acum mergem la Mangalia să vedem dacă toate pregătirile sunt asa cum s-au raportat făcute. Partea de salubrizare nu ne va crea probleme. Sperăm că nu vom avea probleme”, a punctat șeful de la CFR Călători.

Prin programul estival de transport feroviar “Trenurile Soarelui”, turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării, conform unui comunicat al CFR Călători.

Reprezentanții operatorului feroviar precizează că persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului).

“Pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 de ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Asistență PRM”, notează sursa citată.

Compania feroviară informează că tariful pentru o călătorie cu loc rezervat pe ruta București Nord - Constanța este de 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a, și de 30,3 lei la tren Regio, clasa a 2-a. Dacă se achiziționează un bilet dus-întors, pasagerul beneficiază de 10% reducere, iar pentru cumpărarea biletelor în avans, reducerea este de până la 10% din tariful de transport. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la că-lătoria în vagoanele clasa a 2-a.

ODATĂ CU ÎNCEPEREA SEZONULUI, ÎN 24 IUNIE, SE VA LANSA APLICAȚIA MOBILĂ PENTRU ACHIZIȚIA BILETELOR DE TREN

“În era modernă, zic eu că suntem cu un picior acolo. Niciodată nu vom fi acolo unde doriți dumneavoastră sau unde ne dorim noi. Ideea este în felul următor: odată cu începerea sezonului, adică în 24 iunie, se va lansa aplicația mobilă pentru achiziția biletelor. Exista varianta de cumpărare a biletelor online, dar nu exista această variantă de achiziție pe dispozitive mobile”, a spus el.

Ovidiu Vizante a participat, vineri, la lansarea Trenurilor Soarelui, program estival prin care turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării.

Programul pregătit de CFR Călători constă fie în prelungirea spre Mangalia - din 11/12 iunie - a circulației unor trenuri care aveau ca destinație finală București Nord, fie prin introducerea - din 25/26 iunie - de noi trenuri ce au ca destinație exclusivă litoralul Mării Negre și Delta Dunării.

POLIȚIȘTI ÎN UNIFORMĂ ȘI ÎN CIVIL, DAR ȘI DIN ALTE ȚĂRI, VOR ASIGURA ORDINEA LA EVENIMENT

“Poliția Capitalei este pregătită cu forțe suplimentare pentru a asigura liniștea și siguranța tuturor participanților la acest eveniment sportiv și a tuturor cetățenilor. Asigurăm toate zonele municipiului București și suntem prezenți cu forțe mărite în zonele de atracție turistică, indiferent că vorbim de zona Parcului Herăstrău, zona Centrului Vechi - toate zonele sunt asigurate. Polițiști în uniformă, dar și în civil, se vor asigura că toată lumea se va bucura în siguranță de acest eveniment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca.

“Vom avea alături de noi și polițiști din țări participante la acest eveniment, care ne vor acorda sprijin. Ne vom afla în orice loc în care este nevoie de noi și vom depune toate eforturile ca toată lumea să se bucure de acest spectacol sportiv în siguranță”, a spus Sarca.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate meciurile Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19.00), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16.00), Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19.00), precum și partida din optimi care va opune câștigătoarea Grupei F și formația clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22.00). (AGERPRES)

Lasă un comentariu