IERI, 11 IUNIE, S-A DAT STARTUL LA EURO 2020!

Distribuie pe:

Cele 11 orașe care vor găzdui meciuri la Euro 2020 sunt: Amsterdam, Baku, București, Budapesta, Copenhaga, Glasgow, München, Londra, Roma, Sevilla și Sankt Petersburg. (S.C.)

GRUPA A

În grupa A de la Euro 2020 participă Italia, Turcia, Elveția și Țara Galilor. În mod normal, Italia este principala favorită la câștigarea acestei grupe, în timp ce Elveția, Turcia și Țara Galilor se vor lupta cu șanse egale la calificare. Italia mizează pe experiența selecționerului Roberto Mancini, dar și pe un grup mixt de jucători, în care regăsim piese experimentate, dar și jucători tineri, de mare perspectivă. Fără doar și poate, Squadra Azzura este una dintre echipele care pot câștiga competiția, iar o ieșire din grupa A pare firească. Elveția nu mai are generația de excepție de acum câțiva ani, dar chiar și-așa, pe hârtie lucrurile stau foarte bine pentru elvețieni. Turcia vine în schimb cu o generație nouă, curajoasă, în care regăsim și nume mai vechi, dar importante, precum Calhanoglu sau Burak Yilmaz. Galezii își pun toate speranțele în Gareth Bale și Aaron Ramsey, iar experiența unor jucători din primele două ligi ale Angliei poate ajuta reprezentativa galeză să spere la o calificare din grupe.

GRUPA B

Din grupa B de la Euro 2020 fac parte Belgia, Rusia, Danemarca și Finlanda. Dacă echipele nordice au un stil asemănător de joc, Rusia a mers cumva în aceeași direcție în ultimii doi ani. Belgia este marea favorită a acestei grupe și, probabil, una dintre principalele favorite la câștigarea turneului final. O generație mult mai matură are acum la dispoziție Roberto Martinez, care își bazează speranțele la câștigarea trofeului pe un lot excelent, cu fotbaliști de top. Belgia promite spectacol în această grupă, una în care Danemarca și Rusia speră să obțină locul doi.

GRUPA C

În grupa C de la Euro 2020 regăsim și trei dintre echipele care vor juca la București: Austria, Ucraina și Macedonia de Nord. Marea favorită, Olanda, joacă pe teren propriu.

Olanda nu mai are o generație atât de impresionantă și pare să ducă lipsă de staruri chiar în zona unde altă dată impresiona profund: ofensiva. Cu un nou selecționer după plecarea lui Koeman, Olanda pare favorita grupei, în timp ce Austria poate emite de asemenea pretenții la calificare, alături de Ucraina. Reprezentativele din Macedonia de Nord și Ucraina au ajuns, marți, la București, pentru partidele pe care le vor disputa în cadrul turneului final al Campionatului European (11 iunie-11 iulie). Austria, a treia echipă care va evolua la București, nu și-a stabilit un cantonament în România, urmând să se prezinte doar cu o zi înaintea meciurilor.

GRUPA D

Una dintre grupele foarte interesante de la Euro 2020 este grupa D. Una în care Anglia este marea favorită și principala candidată la calificare. Alături de naționala plină de staruri a lui Southgate vor juca Croația, Scoția și Cehia. Cel mai probabil, acestea trei din urmă vor duce o luptă intensă pentru locul 2. Croații și cehii par să aibă șanse mai bune în fața Scoției, care nu este însă deloc de neglijat. Va fi una dintre grupele tari de la Euro 2020, cu meciuri spectaculoase.

GRUPA E

Grupa E este cea care deschide turneul final al Euro 2020. Spania va da piept cu Suedia, într-o grupă din care mai fac parte Polonia și Slovacia. Pe hârtie, Spania și Suedia sunt favoritele grupei, dar calitatea Poloniei și energia din jocul Slovaciei face ca această grupă să fie extrem de atractivă. Naționala Spaniei ar trebui să ocupe prima poziție la finalul grupei, dar performanțele ibericilor din ultima vreme sunt departe de acel 6-0 monumental în fața Germaniei. Lupta pentru calificare va fi, îndrăznim să credem, una dintre cele mai echilibrate din faza grupelor de la Euro 2020. Atât Suedia, cât și Spania au deja probleme cu pandemia de coronavirus. Câte doi jucători din fiecare tabără au fost depistați pozitiv.

GRUPA F

De departe cea mai puternică dintre grupele de la Euro 2020, Grupa F aduce față în față, trei dintre favoritele la câștigarea trofeului: Franța, Portugalia și Germania. Naționala Ungariei pare victimă sigură în fața superstarurilor Franței, Portugaliei și Germaniei. Probabil marea favorită la câștigarea competiției, Franța speră la prima poziție în grupă. Este posibil ca una din aceste trei mari favorite să rămână acasă după ce meciurile din grupa F se vor termina. Cotată cumva cu șansa a treia în grupă datorită formei de moment, Germania face tot posibil pentru a-și motiva lotul. Jucătorii Germaniei vor avea o primă record de 400.000 de euro dacă vor câștiga Euro-2020, a anunțat cotidianul Bild. Cei 26 de jucători vor împărți astfel 10,4 milioane de euro dacă se vor impune la competiția la care sunt în grupă cu Franța, Portugalia și Ungaria. Pentru victoria de la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia, nemții au primit fiecare câte 300.000 de euro, în timp ce pentru câștigarea CM-2018 era prevăzută o primă de 350.000 de euro.

EURO 2020: Ce meciuri se joacă la București

Turneul final Euro 2020 se joacă și la București. Prima confruntare pe care Capitala României o va găzdui în cadrul competiției are loc pe 13 iunie. Va fi cea de-a treia zi a turneului final, iar pe Arena Națională se vor duela Austria și Macedonia de Nord, începând cu ora 19.00. Patru zile mai târziu, pe 17 iunie, Ucraina va juca tot la București, cu reprezentativa Macedoniei de Nord. Partida va avea loc de la ora 16.00. În fine, ultimul meci din faza grupelor care se va disputa în România va fi partida dintre Ucraina și Austria, probabil cel mai interesant meci găzduit de Capitală. Meciul se joacă de la ora 19.00, în data de 21 iunie. Arena Națională va putea fi populată la EURO între 25-33% din capacitatea totală. Vom avea, se pare, și optimi pe Arena Națională. Iar dacă faza grupelor nu vi se pare atractivă, atunci e bine să știm că Bucureștiul va găzdui a șasea optime a Euro 2020. Mai exact, un meci în care se va întâlni locul 1 din grupa F cu locul 3 din grupa A, B sau C. Din Grupa F fac parte Portugalia, Franța și Germania, iar cel puțin una dintre acestea ar putea evolua la București în optimi.

Câți spectator pot asista la meciurile de la Euro 2020

Toate locațiile care găzduiesc turneul final al Euro 2020 vor permite fanilor să participe la meciuri, susține UEFA. St Petersburg și Baku au capacități confirmate de 50%. Budapesta își propune să găzduiască 100% din capacitatea stadionului, dar cu cerințe stricte de intrare pe stadion pentru spectatori. Amsterdam, București, Copenhaga, Glasgow, Roma și Sevilla vor găzdui 25% - 33% din capacitatea stadionului. Wembley a confirmat o capacitate minimă de 25% pentru primele trei meciuri de grupă și optimile de finală. München își propune să găzduiască minimum 14.500 de spectatori, aproximativ 22% din capacitatea stadionului. Guvernul scoțian a dat aprobarea pentru 12.000 de susținători - aproape 25% din capacitatea Hampden Park - pentru a participa la meciurile Euro 2020.

Lasă un comentariu