ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 11-13 mai, până luni dimineață la ora 8.00, pompierii mureșeni au intervenit la 151 de intervenții, din care - patru incendii, șase accidente rutiere, cinci alte situații de urgență și 140 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

- Vineri, 11 iunie, în jurul orei 16.40, incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Sărățeni.

Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata și pompierii din cadrul SVSU Sovata. A fost vorba despre un incendiu produs la o casă de locuit de aproximativ 70 mp. Au ars două încăperi de aproximativ 50 mp și bunurile aflate în interiorul acestora. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite de către pompierii aflați la locul intervenției.

Din fericire, nu au fost victime.

- Vineri, 11 iunie, în jurul orei 19.50, incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Pogăceaua.

Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Râciu și pompierii din cadrul SVSU Râciu. A fost vorba despre un incendiu produs la acoperișul casei, acesta manifestându-se pe o suprafață de aproximativ 80 mp.

Din fericire, nu au fost victime.

- Vineri, 11 iunie, în jurul orei 22.00, incendiu produs la o fabrică de mobilă din localitatea Fântânele.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Sovata, Detașamentelor Târgu-Mureș, Sighișoara, Reghin, Târnăveni, Gărzii de Intervenție Miercurea Nirajului cu un efectiv de 42 de cadre militare, 10 autospeciale de stingere și trei mașini de teren, plus comanda unității. În sprijin au intervenit pompierii din cadrul SVSU Sovata, Sângeorgiu de Pădure, Miercurea Nirajului, Bălăușeri și Fântânele, cu un efectiv de 29 de persoane și cinci autospeciale.

Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că incendiul se manifestă violent, cu flacără deschisă. Salvatorii au intervenit de îndată pentru limitarea propagării incendiului și lichidarea acestuia.

Pompierii s-au luptat 18 ore cu flăcările și efectele negative ale acestora. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 1.200 mp dintr-un total de 3.000 mp.

Din fericire, nu au fost victime, iar propagarea incendiului a fost limitată înainte să afecteze întreaga suprafață.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

- Duminică, 13 iunie, în jurul orei 16.20, incendiu produs la un autoturism în localitatea Periș, strada Principală.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A fost vorba despre un autoturism care ardea violent, incendiul fiind lichidat în limitele găsite.

O bandă de circulație a fost blocată pe toată durata intervenției. Din fericire, nu au fost victime.

Accidente rutiere:

- Vineri, 11 iunie, în jurul orei 16.30, accident rutier produs pe raza localității Cerghid.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Din fericire, nu au fost victime.

- Vineri, 11 iunie, în jurul orei 21.30, accident rutier produs în municipiul Târnăveni, strada Avram Iancu.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. A fost vorba despre un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În interior se aflau patru persoane, trei de cod verde și o victimă de cod galben, niciuna încarcerată. Victima de cod galben a fost preluată de ambulanța SMURD aflată la locul accidentului.

Circulația a fost blocată pe ambele sensuri de mers, pe toată durata intervenției.

- Sâmbătă, 12 iunie, în jurul orei 16.15, accident rutier produs pe raza localității Sărmașu.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Sărmașu. În urma impactului, o victimă a necesitat îngrijiri medicale, aceasta fiind de cod galben.

- Sâmbătă, 12 iunie, în jurul orei 16.30, țeavă de gaz ruptă în urma unui accident rutier, mai exact o manevră greșită executată cu spatele de un autoturism, produs în municipiul Sighișoara, strada Consiliul Europei.

Au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Problema de la țeava de gaz a fost remediată de către un echipaj de la furnizorul de gaze naturale. Din fericire, nu au fost victime.

- Sâmbătă, 12 iunie, în jurul orei 22.20, accident rutier în localitatea Petelea.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A fost vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un stâlp. Traficul nu a fost afectat.

- Duminică, 13 iunie, în jurul orei 12.10, accident rutier produs pe raza localității Șăulia.

Au executat misiunea pompierii militari de la Secția Sărmașu, un echipaj SMURD, Elicopterul SMURD și trei ambulanțe SAJ.

A fost vorba despre un accident rutier produs între două autoturisme, iar în urma impactului, o persoană de cod roșu a rămas încarcerată (sex masculin) și altele patru s-au autoevacuat, două de cod roșu (sex feminin) și două de cod galben (sex masculin). Persoana încarcerată a fost scoasă de către pompierii militari și predată echipajului SMURD. Toate victimele au fost preluate și transportate la UPU SMURD Târgu-Mureș.

Drumul a fost blocat pe ambele sensuri de mers pe toată durata intervenției.

Alte intervenții:

- Duminică, 13 iunie, în jurul orei 12.10, copac căzut pe trotuar și peste o bandă de circulație din municipiul Târgu-Mureș, strada Secuilor Martiri.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș.

Reamintim tuturor cetățenilor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

Lasă un comentariu