PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE PATRU SĂPTĂMÂNI. ÎN IULIE, VREMEA DEVINE FOARTE CALDĂ

Distribuie pe:

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi estimări meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea se menține instabilă și ușor răcoroasă în săptămâna care urmează în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile încep să crească abia la final de iunie, iar luna iulie aduce vreme foarte caldă.

Cum va fi vremea în ultimele două săptămâni din iunie și în primele din iulie:

Săptămâna 14.06.2021 - 21.06.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de vest a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general deficitar.

Săptămâna 21.06.2021 - 28.06.2021

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Săptămâna 28.06.2021 - 05.07.2021

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor specifce pentru această săptămână.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 05.07.2021 - 12.07.2021

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în extremitatea de vest a teritoriului.

Cantitățile de precipitații, estimate pentru această săptămână, vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile nordice.

Lasă un comentariu