PAPA FRANCISC: MAREA MEDITERANĂ, CEL MAI MARE CIMITIR DIN EUROPA!

Distribuie pe:

Referindu-se la situația disperată a refugiaților și migranților care încearcă să traverseze cu regularitate Marea Mediterană în speranța unei vieți mai bune, Papa Francisc a descris Marea Mediterană drept “cel mai mare cimitir din Europa”, conform AFP, citată de DiGi24.

Suveranul Pontif a făcut această remarcă în fața credincioșilor adunați duminică, 13 iunie 2021, în Piața Sfântul Petru, din Roma, el vorbind despre o ceremonie organizată în orașul sicilian Siracuza, în largul căruia 800 de migranți s-au înecat în aprilie 2015, când nava pe care se aflau s-a scufundat.

Marina italiană a recuperat epava un an mai târziu, iar acum este folosită pentru a aduce un omagiu celor care și-au pierdut viața.

“Acest simbol pentru atâtea tragedii din Marea Mediterană va continua să ajungă la conștiința fiecăruia dintre noi și să încurajeze apariția unei umanități mai unite, care va dărâma zidul indiferenței.

Gândiți-vă la asta: Mediterana a devenit cel mai mare cimitir din Europa.

În continuare, mii de migranți se îmbarcă la bordul unor ambarcațiuni mici și instabile, în încercarea de a ajunge pe mare din nordul Africii în Europa, cea mai frecventă destinație fiind Italia”, a spus liderul Bisericii Catolice.

Potrivit cifrelor Organizației Națiunilor Unite, peste 670 de migranți și-au pierdut deja viața în acest an, în Marea Mediterană... (L.P.)

Lasă un comentariu