PNRR AȘAZĂ ECONOMIA JUDEȚULUI MUREȘ ÎN MUZEUL “POZELOR”

Distribuie pe:

Am urmărit saga politică a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Inițial respins, apoi redepus și reîntors cu observații substanțiale de la Comisia Europeană. Să fim totuși și realiști, dincolo de disputele politice, din cele 29 de miliarde de euro promise și așteptate, 16 miliarde reprezintă împrumuturi care suplimentează datoria publică a României până la 60% din PIB.

Din această perspectivă, nu pot decât să analizez cu patriotism local ce importante realizări aduce județului Mureș. Judecați fiecare: PNRR prevede realizarea “Muzeului Fotografiei și tehnicii foto, Târgu-Mureș”, prin alocarea a aproape 10 milioane de euro pentru reabilitarea unui imobil, a fostei case “Domokos”, situată în Piața “Bolyai” din Târgu-Mureș. Un alt proiect cuprins în acest plan îl constituie realizarea tronsonului de autostradă Târgu-Mureș - Miercurea Nirajului, în lungime de 25 de kilometri.

Așa că, dacă vă așteptați la mari miracole și realizări pentru economia și bunăstarea județului Mureș, continuați să visați și urmăriți declarațiile bombastice, fantastice, demagogice ale celor care conduc județul și municipiul Târgu-Mureș. Este foarte ciudat însă că nimeni nu știe cine a inclus oficial, cine a venit cu măreața idee a muzeului “pozelor”, în rândul priorităților de dezvoltare locale. I-am întrebat pe unii consilierii locali și județeni din Târgu-Mureș dacă măcar i-a consultat cineva. Evident, au ridicat din umeri habarniști, nevinovați, sunt doar masă de manevră în arhitectura configurării unor voturi și majorități. UDMR știe de ce.

Însă, mi-e clar, unora le place să se tragă politic în poze, să dea bine prin fotografiile funcțiilor administrative de fațadă pe care le dețin. Sforarii stau însă în spatele lor, iar prin firmele de casă rânduiesc “planuri”, extrag profiturile imense din banul public, bugetul local și de stat, din fondurile europene, iar fotografiile sunt doar recuzită pentru manipularea prostimii.

Oricum, concluzionând, printr-un muzeu ambalezi doar trecutul, nu ai cum să dezvolți economic ceva semnificativ și profitabil pentru o comunitate, pe termen lung, pentru viitor...

Lasă un comentariu