NUMĂRUL MEDIU DE PENSIONARI A SCĂZUT

Distribuie pe:

Numărul mediu de pensionari se situa la 5,099 milioane la 31 martie 2021, în scădere cu 24.000 de persoane față de trimestrul precedent, iar pensia medie lunară a fost de 1.650 lei, în creștere cu 0,9%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

În ceea ce privește numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat, acesta a fost de 4,665 milioane, în scădere cu 14.000 față de trimestrul precedent.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1.597 lei, iar raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit și contribuția de asigurări sociale de sănătate) și câștigul salarial mediu net a fost de 54,6% (comparativ cu 54,2% în trimestrul precedent). Indicele pensiei medii reale față de trimestrul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale și indicele prețurilor de consum, a fost de 98,7%.

ASTĂZI VOR ÎNCEPE PLĂȚILE PENTRU ORELE REMEDIALE

Sorin Cîmpeanu a precizat că Ministerul Educației a virat sumele aferente plății orelor remediale pentru toate județele, încă de acum trei săptămâni, către Unitatea de Management Proiecte cu Finanțare Europeană.

“Astăzi vor începe plățile pentru orele remediale în județele care au raportat corect și au putut fi verificate, documentația fiind completă. Ministerul Educației a virat sumele aferente plății orelor remediale pentru toate județele, încă de acum 3 săptămâni, către UMPFE (Unitatea de Management Proiecte cu Finanțare Europeană)”, susține demnitarul.

POLIȚIA ITALIANĂ A ARESTAT UN CETĂȚEAN ROMÂN ÎN CAZUL MIGRANȚILOR VIETNAMEZI MORȚI ÎN ANGLIA

Ștefan Damian Dragoș, un cetățean român de 28 de ani, este acuzat că a furnizat camionul care i-a transportat pe migranți în Anglia, conform unui comunicat al poliției.

Bărbatul, care a fost reținut de poliție la Milano pe baza unui mandat de arestare britanic, “face parte dintr-o organizație criminală care se ocupă cu imigrația ilegală”, se arată în comunicat.

Cei 39 de migranți vietnamezi, dintre care cei mai tineri erau doi băieți de 15 ani - au murit de asfixiere și hipertermie în spațiul închis al containerului, în timp ce erau transportați spre ceea ce ei sperau să fie o nouă viață în Marea Britanie.

Corpurile lor neînsuflețite au fost descoperite în interiorul remorcii la est de Londra, în octombrie 2019.

Această descoperire îngrozitoare a scos în evidență fenomenul filierelor de imigrație clandestină care prosperă, profitând de speranța imigranților.

Liderii grupului de traficanți, Ronan Hughes, un transportator rutier nord-irlandez, de 41 de ani, și Gheorghe Nica, un cetățean român, de 43 de ani, acuzați că sunt organizatorii acestei acțiuni, au fost condamnați în ianuarie, la 20, respectiv 27 de ani de închisoare pentru omucideri involuntare și trafic de migranți.

Maurice Robinson, șoferul care conducea camionul în momentul descoperirii cadavrelor, a fost condamnat la 13 ani și patru luni de închisoare.

Eamon Harrisson, șoferul de 24 de ani care a dus remorca până în portul belgian Zeebrugge, afirmând că nu știa de prezența migranților la bord, a primit o pedeapsă de 18 ani de închisoare.

Lasă un comentariu