FESTIVITATEA DE ÎNCHEIERE A ANULUI ȘCOLAR PENTRU ELEVII CLASELOR A VIII-A

Distribuie pe:

Dragi absolvenți de clasa a VIII-a

Dacă ar fi să ne gândim, cum am putea să vă denumim, mi-ar veni multe idei în minte... Mai nou, vi se zice generația Covid. Dar, totodată, voi sunteți generația de experiment, să zic așa. Cu voi a început sistemul cu clasa pregătitoare. Voi ați fost primii care ați învățat deja din alte manuale școlare, ați avut alte materii decât generațiile de dinaintea voastră și voi sunteți acum prima generație care va da un altfel de examen decât până acum.

Dar așa cum v-am cunoscut, și vă știu, nu îmi este teamă ce veți face. Ce veți face la examene și ce veți face ulterior, în viață. Pentru că sunteți antrenați. Antrenați de colegii mei profesori, de părinții voștri și de viață.

Astăzi începe campionatul european de fotbal...iar astăzi începe campionatul și pentru voi, dragi absolvenți. Un campionat care diferă față de cel de fotbal, pentru că aici pot să fie mai mulți câștigători.

De săptămâna viitoare începe pentru voi faza grupelor, când trebuie să dovediți la consultațiile domnului profesor Andreica că îi puteți da un gol în vinclu... cu călcâiul, sau că o puteți pune pe doamna voastră dirigintă, Vaivodă Adriana, în offside cu răspunsurile voastre la română.

După care aș putea să zic că va veni finala... cel cu examenele... care sunt ca și loviturile de la 11 metri. Voi sunteți jucătorul care stă la punctul cu var, mingea este cunoștința voastră adunată în decursul anilor, iar portarul este stresul, agitația și eventualele ore de la care ați chiulit. Vă doresc să fiți un Messi, un Ronaldo sau un Levandowski al acestor lovituri de la 11 metri ca să puteți ridica cupa în data în care se afișează rezultatele admiterii la licee.

Dar să nu uitați... viața vă rezervă multe campionate... iar ca să poți ieși învingător din fiecare, nu ai voie să lenevești, nu ai voie să chiulești de la antrenamente, și trebuie să asculți sfaturile antrenorilor... care sunt părinții și viitorii profesori ai voștri.

Vă doresc mult succes!

Lasă un comentariu