ANUNȚUL MOMENTULUI ÎN ROMÂNIA!

Distribuie pe:

Vești bune pentru fanii fotbalului din Liga 1 la fotbal. Președintele Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, Tudor Pop, a pus accentul pe faptul că doar fanii care sunt vaccinați cu ambelele doze împotriva noului coronavirus vor avea acces la finala Cupei României, programată pe 22 mai. Aproximativ 7.500 de suporteri ar urma sa fie prezenți la finala cupei, care este un proiect pilot pentru EURO 2020. Fanii Universitații Craiova se pot pregăti deja pentru marea finală, după ce au trecut cu 3-0 în prima manșă a semifinalei, contra Viitorului Târgu Jiu. Dinamo a pierdut cu 0-1 contra Astrei Giurgiu, în cealaltă semifinală. De asemenea, Tudor Pop a subliniat faptul că săptămâna aceasta ar urma să se decidă ca sportivii vaccinați cu ambele doze să nu mai facă testele COVID-19, înainte de partide. “Revenirea spectatorilor la evenimentele sportive este o decizie pe care trebuie să o cântărim cu atenție. Incidența medie în România a ajuns acum la 1,24 și trebuie să ne concentrăm și pe zona sportivă, dacă tot se fac eforturi pentru repornirea economiei și ne gândim la viața socială. În perspectiva Campionatului European, avem nevoie de proiecte pilot, de revenirea graduală în arene, iar unul dintre ele este finala Cupei României. Ar urma să avem 7.500 de spectatori, din 15.000 de locuri, atât cât este capacitatea arenei Ilie Oană. Important de precizat că pe stadion vor intra doar suporterii vaccinați cu ambele doze. La cum decurge vaccinarea în România, nu cred că sunt o problemă de găsit, iar FRF a dovedit că are capacitatea de a organiza meciuri în condiții speciale. Iar acum au la dispoziție două săptămâni. Cert este că avem nevoie de entuziasmul fanilor pe stadioane. Din sezonul viitor al Ligii 1, spectatorii pot reveni pe stadioane, în orașele unde rata de vaccinare va ajunge la 50%”, a mai afirmat președintele Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților. Sportivii vaccinați cu ambele doze ar urma să nu mai facă testele PCR sau pe cele rapide. Aceasta ar fi o veste bună pentru cluburile din Liga 1 și Liga 2, care se confruntă cu probleme financiare. “Am propus ca jucătorii vaccinați cu ambele doze să nu mai fie nevoiți să facă teste rapide sau PCR. Săptămâna aceasta se va lua o decizie. Astfel, eliberăm mișcarea sportivă de COVID-19 și dăm un semnal important în campania pentru vaccinare. În plus, ar fi o ușurare din punct de vedere financiar și pentru cluburile din România”, a spus Tudor Pop.

CS IERNUT ESTE NOUA CAMPIOANĂ A JUDEȚULUI MUREȘ!

Sâmbătă, 8 mai, pe terenul din Gornești s-a disputat finala campionatului județean, Liga IV ELITE la fotbal, protagoniste fiind echipele CS Iernut și ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș. CS Iernut s-a impus cu scorul de 3-2 și a devenit noua campioană a județului Mureș. Pentru echipa CS Iernut au marcat Sălaghie Sergiu (minutele 3 și 50) și Chețan Ionuț (min. 24), iar pentru ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș a înscris Pop Adi Ilie (minutele 47 și 90+4). Partida a fost arbitrată la centru de Andrei Florin, asistenți Gaspar Vlăduț și Moldovan Radu Petrișor, arbitru de rezervă - Madarasz George Radu. Asociația Județeană de Fotbal Mureș a oferit, la final, mai multe premii individuale. În urma tragerii la sorți a programului primei etape a barajului de menținere / promovare în Liga 3, care a avut loc duminică, 9 mai, la sediul FRF, campioana județului Mureș, echipa CS Iernut, a promovat direct în faza a II-a a barajului, unde va întâlni una dintre ocupantele locurilor 9/10 din Liga 3. Formația ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș va reprezenta județul Mureș în ediția viitoare a Cupei României la fotbal. Felicitări ambelor echipe!

MUREȘENCE VICECAMPIOANE, CU STEAUA, LA POLO FEMININ

Trei poloiste mureșene, respectiv Szeghalmi Krisztina, Diana Togănel și Iulia Nonea, au devenit vicecampioane, cu Steaua, la polo feminin. Szeghalmi Krisztina a fost golghetera campionatului, cu 50 de goluri, iar Diana Togănel a fost desemnată cel mai bun portar al sezonului. Campionatul Național de polo feminin s-a încheiat cu victoria echipei Rapid București, care trecut în cont cel de-al treilea său titlu de campioană. Pe locurile II și III s-au clasat CSA Steaua, respectiv Dinamo București. Campionatul Național de polo feminin a cuprins 5 turnee, cu etape duble.

DINAMO BUCUREȘTI, CAMPIOANĂ LA HANDBAL MASCULIN, CU DOUĂ ETAPE ÎNAINTE DE FINALUL LIGII NAȚIONALE

Echipa de handbal masculin Dinamo București a câștigat, matematic, titlul național, după ce a învins, sâmbătă, formația Minaur Baia Mare, scor 31-25 (14-7), în etapa a 28-a a Ligii Naționale. În urma succesului, Dinamo București a adunat 73 de puncte. Dinamoviștii mai au de disputat două partide din actuala stagiune, luni au întâlnit Poli Timișoara și marți joacă cu Steaua București, însă rezultatele nu mai pot afecta poziția de lider și obținerea titlului național. Pe locul 2, Potaissa Turda mai are un singur meci de jucat, cu Minaur, în 11 mai, iar în clasament are 68 de puncte.

MOMENTE ISTORICE LA TURNEUL PREOLIMPIC DE LA SOFIA!

Luptătorii României au reușit să arate că, prin muncă și ambiție, poți înfrunta orice adversar! Națiuni puternice din luptele mondiale vor avea același număr de reprezentanții ca România, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În urma Turneului, delegația olimpică a României a crescut cu 3 sportivi luptători: Albert Saritov (LL, 97 kg), Ana Andreea Beatrice (LF, 53 kg) și Alin Alexuc (LGR, 130 kg).

Lasă un comentariu