TÂRGUL ORGANIZAȚIILOR NEGUVERNAMENTALE: “ÎMPREUNĂ PENTRU COMUNITATE”

Distribuie pe:

Membri comunității mureșene sunt invitați să participe la unul din cele mai importante evenimente publice și de imagine ale sectorului ONG mureșean, în cadrul căreia se organizează, în 13-15 mai 2021, Târgul organizațiilor neguvernamentale “Împreună pentru comunitate”, ediția a XVIII-a.

Sub egida Târgului ONG se vor desfășura următoarele activități:

- În data de 13 mai, la ora 16.30, la Universitatea Dimitrie Cantemir, va avea loc o cafenea civică, cu titlul “Rolul Organizațiilor Neguvernamentale în Situații de Criză”. În cadrul cafenelei civice, organizațiile vor prezenta, succint, o activitate derulată în timpul pandemiei, respectiv cei care doresc își vor putea premia voluntarii.

- În data de 15 mai, se va desfășura Târgul ONG propriu zis în Piața Trandafirilor, unde ONG-urile vor prezenta activitatea la standuri, iar la ora 18.00 va avea loc Lanțul Solidarității, la care membrii și beneficiarii ONG-urilor mureșene, respectiv membri comunității, prin participare, pot arăta sprijinul lor față de munca ONG-urilor și a voluntarilor, respectiv unde se desfășoară, lângă Ceasul cu Flori muzică stradală.

Târgul ONG dorește să ofere un cadru adecvat, prin care organizațiile neguvernamentale din domenii foarte diferite de activitate pot să interacționeze, o dată pe an, arătând comunității oferta de servicii sau alte tipuri de activități, respectiv atrăgând voluntari și 2%, respectiv 3,5% din impozitul pe venit al membrilor comunității.

De asemenea, Târgul ONG “Împreună pentru Comunitate” se alătură acțiunii de vaccinare în masă împotriva virusului SARS-CoV-2 “Maratonul vaccinării - UMFST vaccinează!”, organizat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș.

Astfel, sâmbătă, 15 mai, între orele 16.00-20.00, pe perioada Târgului ONG, persoanele cu vârsta peste 16 ani, care doresc să se vaccineze cu vaccinul Pfizer BioNTech, indiferent de domiciliu, fără a fi nevoie de programare, vor fi transportați la UMFST cu microbuze puse la dispoziție de către organizatorii Târgului ONG. Punctul de plecare va fi standul UMFST, amplasat în Piața Trandafirilor, la Ceasul cu Flori.

Organizatori ai evenimentului sunt: Asociația Divers, Fundația Transilvană Alpha, Fundația Comunitară Mureș și Asociația Mâini Unite.

Din cauza pandemiei și a măsurilor de prevenire, programul și modul de organizare al Târgului ONG pot suferi modificări.

Informații suplimentare, cât și formularul de înscriere pentru ONG-uri pot fi obținute la numărul de telefon 0265-311727 sau adresa de e-mail office@divers.org.ro, sau de pe pagina de Facebook al evenimentului https://www.facebook.com/events/446857393280826.

Lasă un comentariu