ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA - RAPORTUL MATIC ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN, “UN DOCUMENT NOCIV ȘI EXTREMIST”

Distribuie pe:

Raportul Matic privind drepturile sexuale și avortul urmează să fie dezbătut în Parlamentul European săptămânile acestea în comisii, iar apoi să fie supus la vot în plen.

Raportul Matic este unul dintre cele mai radicale și extremiste rapoarte ori rezoluții propuse ale Parlamentului European. Încercăm să vă informăm privind Raportul Matic, concentrându-ne doar pe câteva subiecte. Fiecare frază din Raport este o cauză de îngrijorare pentru creștini și persoanele tradiționale.

DREPTURILE NOI LE DISTRUG PE CELE VECHI

Paragraful care îngrijorează cel mai mult mișcările pro-familie, pro-viață, creștine, conservatoare și tradiționale se află pe pagina 6 a Raportului. El dezvăluie subiectul principal al Raportului: drepturile sexuale și reproductive. Paragraful B afirmă că aceste drepturi includ “drepturile tuturor persoanelor la respect față de integritatea corporală și autonomia personală; să-și definească orientarea sexuală și identitatea de gen proprie; să decidă dacă, cu cine și când să își înceapă viața sexuală; să decidă dacă, când și cu cine să se căsătorească și când, dacă și prin ce mijloace să aibă un copil sau copii; să aibă acces la informații și sprijin pentru implementarea tuturor celor de mai sus”.

O expunere mai concisă, directă, fără ambiguități, radicală și alarmantă a ideologiei revoluției sexuale în stadiul ei curent, dar și al obiectivelor, la fel de radicale, ale revoluționarilor sexuali care sunt la cârma Europei, e greu de făcut. Expunerea este clară și oricine poate să înțeleagă că ea constituie o declarație de război cultural și valoric împotriva sutelor de milioane de cetățeni ai continentului care nu agreează aceste principii. Se impune, însă, și o analiză adițională pentru a înțelege aspectele ascunse, dar și consecințele implementării acestei rezoluții.

Consecințele vor afecta nu doar mintea, ființa ca ființă umană creată după chipul și asemănarea Creatorului, dar ne vor afecta și buzunarul. Aplicarea în viața de zi cu zi a drepturile propuse în Raportul Matic impune costuri financiare enorme. Drepturile noi distrug drepturile vechi. Drepturile vechi nu impun costuri financiare pentru societate, dar drepturile noi impun, fie că agreăm cu ele, fie că nu. Drepturile tradiționale sunt folositoare societății. Cele noi, nu.

DREPTURILE NOI NE COSTĂ BANI

De exemplu, exercitarea dreptului la libera exprimare nu impune costuri financiare. Un exemplu contrar este recunoașterea și implementarea unui drept la autodeterminare a identității de gen. Acest pretins ori propus drept decurge din ideologia de gen. Dar, pentru a-l exercita se impun cheltuieli bănești, risipă de timp, risipa resurselor financiare colective, reducerea drastică a productivității persoanei care își schimbă sexul și care, pentru restul vieții, nu va fi fericită, nici productivă, ci o povară financiară pentru noi ceilalți.

Vă oferim câteva cifre care ne ridică sprâncenele. Știați, de exemplu, că doar medicamentele pentru sistarea pubertății adolescenților (puberty blockers), pentru ca apoi să li se faciliteze schimbarea sexului biologic, costă, în Marea Britanie, 20.000 de dolari? Nu total, ci doar anual? Un om cu rațiune își spune cam așa: cum adică, un adolescent nu produce niciun dolar ori euro, dar societatea trebuie să cheltuiască pentru el 20.000 de dolari anual, doar pentru medicamente?

Știați, de asemenea, că procedura chirurgicală de schimbare a sexului costă aproximativ 200.000 de dolari? Știați, în plus, că operația estetică pentru feminizarea feței bărbaților care se schimbă în femei costă 70.000 de dolari? Știați că operația estetică pentru masculinizarea femeilor care se fac bărbați costă 50.000 de dolari? Știați că prețul unei mastectomii este de 10.000 de dolari? [Link: https://www.thepublicdiscourse.com/2021/01/73628/] Aceste costuri însă pot fi dublate ori triplate în cazul persoanelor care își schimbă sexul de mai multe ori pe parcursul vieții. Pe lângă asta, aceste persoane au nevoie de terapie toată viața. Vor vizita periodic un psiholog / psihiatru toată viața, vor lua lecții pentru feminizarea vocii, pentru a învăța cum să meargă ca și femeile și vice-versa.

Prin exercitarea drepturilor tradiționale, societatea câștigă. Prin exercitarea celor noi, societatea pierde. Dar pierdem și noi. Ne afectează nu doar copiii, valorile, drepturile care ne sunt nouă de interes, dar ne impun niște costuri care ne ustură. Asta va fi una dintre consecințele inevitabile ale legalizării educației sexuale în România pe care o urmărește dl Iohannis.

Dragi cetățeni ai României și ai Uniunii Europene: am fost păcăliți!

RAPORTUL MATIC: IMPLICAȚII NEFASTE PENTRU ROMÂNIA

In plus, dacă Raportul Matic va fi adoptat de Parlamentul European ne putem aștepta la o invazie a “experților” în sexualitatea anormală în școlile din România pentru impunerea neadevărurilor Raportului, cât și la discriminare și chiar persecuția creștinilor. [Link: https://www.europarl.europa.eu/.../FEMM-PR-648429-EN.pd] Spunem deseori că Rezoluțiile PE nu sunt doar vorbe goale. Ele enunță doctrinele ideologice ale PE și, prin extensie, ale UE. Ele sunt echivalentul declarațiilor Partidului Comunist din România care enunțau tezele de partid care apoi erau transpuse în practică prin acțiunile “cadrelor” și “activiștilor” de partid. Învățătorii, profesorii, diriginții și alții erau obligați să îndoctrineze elevii în ideologia PCR.

Pagina 7 (Paragraful 5) a Raportului “solicită statelor membre să garanteze alocări bugetare suficiente pentru drepturile sexuale și să asigure disponibilitatea de resurse umane adecvate / calls on member states to guarantee sufficient budgetary provision for SRHR and ensure the availability of adequate human resources”. Această impunere ne afectează buzunarul. Promovarea drepturilor sexuale va trebui făcută cu sprijinul fondurilor publice și prin mobilizarea unui număr adecvat de resurse umane. În final, asta înseamnă o pierdere imensă pentru cetățenii României. Îndoctrinarea în sexualitatea nenaturală a copiilor noștri se va face pe banii noștri și fără acordul ori știința noastră. Acesta este un motiv în plus pentru a ne opune inițiativei legislative de instituire a educației sexuale în România.

DISCRIMINARE ȘI DEZINFORMARE

Iar paragraful de combatere a “discriminării și dezinformării” ne privește pe noi direct. Ne țintește în mod direct și nu e de bun augur. Pagina 8 (Paragraful 9) “solicită statelor membre să combată discriminarea și dezinformarea” privind sexualitatea. Direct avizați sunt părinții României, clerul, pastorii, preoții, liderii de tineret, învățătorii, profesorii, școlile creștine și toți adulții care dețin un rol în educarea copiilor și a adolescenților. Pedepsele pentru cei care nu se conformează pot fi crunte și aspre. Există precedent. Norvegia și Scoția, și poate și alte țări, deja au adoptat legi care interzic deținerea de materiale “anti-discriminatorii” la adresa minorităților sexuale, cât și discuții și discursuri în spațiul public și privat, inclusiv în familie, care nu sunt de acord cu stilul de viață al minorităților sexuale.

Este, într-adevăr, incredibil ca generația noastră să cadă din lac în puț: comuniștii ne pedepseau pentru deținerea de cărți “anti-comuniste”, interziceau literatura religioasă și, cu excepția slujbelor religioase (și ele monitorizate îndeaproape de Securitate), nu permiteau discuții de gen religios în spațiul public ori în familie. Revoluționarii sexuali ne impun același lucru. Și tot ca și comuniștii, ne amenință cu pedepse, fie ele amenzi, fie chiar și posibilitatea de a ajunge la închisoare. Din nefericire, Raportul Matic dovedește, în mod clar, dar și regretabil, că PE nu este o instituție care promovează toleranța, pluralismul ori diversitatea de perspective. PE este Inchiziția Uniunii Europene din anul 2021.

ARTICOLUL 16 DIN DECLARAȚIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI

Articolul 16 din Declarația Universală a Drepturilor Omului afirmă: “Cu începere de la împlinirea vârstei legale, bărbatul și femeia, fără nicio restricție în ce privește rasa, naționalitatea sau religia, au dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural și fundamental al societății și are dreptul la ocrotire din partea societății și a statului”. Familia română își cere drepturile. Aceste drepturi le pledăm, le-am pledat din 2006 încoace și vom continua să le pledăm. Sunt cele mai prețioase dintre drepturi, dar și cele mai abuzate azi. Prețuiți-le! (sursa - www.alianta-familiilor.ro): (foto: activenews.ro, idealista.com, adevarul.ro)

Raportul poate fi citit pe adresa: 

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document /FEMM-PR-648429-EN.pdf

Pentru conformitate,

Asist. univ. dr. GRIF CATERINA-MILADI, medic primar obstetrică-ginecologie

Lasă un comentariu