DIN VARĂ, PUTEM VACCINA ȘI PERSOANELE DIN GRUPA 12-15 ANI

Distribuie pe:

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, a declarat că există o perspectivă “clară”, din această vară, de imunizare a copiilor de 12-15 ani cu ser de la compania Pfizer/BioNTech.

“Ne așteptăm ca în următoarele zile FDA (Food and Drug Administration - Agenția Medicamentului din SUA) să acorde această autorizare și, foarte probabil că, în perioada lunii următoare, și Agenția Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, așa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca, din această vară, să putem vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12 - 15 ani, care, evident, își doresc să se vaccineze prin acordul părinților”, a precizat șeful CNCAV, potrivit Agerpres.

Referitor la strategia privind vaccinarea tinerilor cu vârste între 12 și 15 ani, Gheorghiță a subliniat că un element “critic” este comunicarea.

“În ceea ce privește modalitatea de vaccinare, cu siguranță se va folosi infrastructura actuală, ținând cont de faptul că vaccinul care va primi, cu siguranță, autorizare, va fi vaccinul de la compania Pfizer, care are acest lanț particular de frig și atunci trebuie să asigurăm condițiile necesare de menținerea calității acestor vaccinuri. Singura mențiune este legată de prezentarea minorului împreună cu un adult care îl reprezintă din punct de vedere legal. Consimțământul informat se oferă de către tutorele legal și procedura de vaccinare este similară, schema de vaccinare este aceeași, doza de vaccin este nemodificată”, a adăugat Gheorghiță.

Lasă un comentariu