ZAȚUL DE CAFEA, ARMA SECRETĂ PENTRU UN CORP SĂNĂTOS

Distribuie pe:

Cafeaua, cea pe care o consumăm în fiecare dimineață sau în diferite momente ale zilei, are mai multe beneficii decât pare. Dacă ai renunțat la cafeaua clasică, de acum lucrurile se vor schimba, deoarece ai eliminat elementul cel mai important.

Zațul de cafea este tot ce ai nevoie pentru a avea corpul mult dorit. Acesta protejează pielea împotriva radicalilor liberi și reduce riscul de cancer de piele. În afară de exfolierea uimitoare pe care o oferă zațul de cafea, acesta are o altă armă secretă pentru pielea ta: cafeina. Cafeina este un compus care se găsește din abundență în plantele de ceai și cafeaua din întreaga lume. Majoritatea persoanelor cunosc beneficiile pe care cafeina le are asupra minții și a corpului la o ceașcă de cafea, însă sunt foarte puțini cei care cunosc beneficiile cafelei, atunci când este aplicată pe piele.

Cafeina ajută la tonifierea pielii, iar acest lucru poate duce la reducerea celulitei. Astfel, după o lună de exfoliere, de cel puțin două ori pe săptămâna, textura și aspectul pielii sunt vizibil îmbunătățite.

De asemenea, atunci când este aplicată în jurul ochilor, poate minimiza aspectul de ochi umflați și de cearcăne, deoarece cofeina restricționează vasele de sânge, ceea ce reduce umflarea și inflamația. Cafeina mai are și proprietăți antirid.

Un lucru foarte important este faptul că nivelul de antioxidanți conținut de zaț depinde strict de felul în care a fost cafeaua preparată.

Se pare că zațul rămas în filtru este cel mai eficient, iar zațul provenit din cafeaua fiartă la ibric are cel mai mic nivel de antioxidanți.

Cum se folosește corect?

Datorită multiplelor beneficii pe care le deține, cafeaua este prezentă în ritualurile excentrice ale spa-urilor de lux.

În combinație cu uleiul de cocos sau de măsline, cafeaua îți poate aduce cea mai fină piele pe care nici produsele cosmetice exfoliante nu o pot face, iar acest lucru îl poți face singură, acasă, ori de câte ori simți nevoia.

Înainte de baie, folosește fie zațul uscat de la cafeaua de dimineață, fie cel de la cafeaua de ieri, în combinație cu 3 linguri de ulei de cocos sau ulei de măsline. Elementele se amestecă și se aplică pe pielea umedă, apoi se freacă pielea de sus în jos și se lasă să acționeze cel puțin 10 minute.

De asemenea, poți folosi zațul de cafea atât pe față, cât și pe corp. În cazul în care îl vei folosi pentru ten, masajul se va face circular.

Nu uita, dacă dorești o îmbunătățire semnificativă asupra pielii, cafeaua este sursa cea mai sigură a frumuseții tale, indiferent de vârstă.

Lasă un comentariu