PREMIERĂ: CÂND TRECUTUL INVADEAZĂ PREZENTUL: “ÎNTOARCEREA” ,DE LAURENȚIU BLAGA (REGIA ADI ICLENZAN)

Distribuie pe:

Aflată în selecția finală pentru Piesa Anului UNITER 2018, piesa “Întoarcerea”, de Laurențiu Blaga, este o poveste despre cum trecutul ne poate marca prezentul și chiar viitorul, atunci când unele lucruri nu sunt rezolvate la timpul lor. “Întoarcerea” încearcă să investigheze modul în care întâmplări din istoria personală a fiecăruia dintre noi pot să ne urmărească sau să ne schimbe destinul, dar și relațiile umane, pornind de la un fapt ce pare banal - întoarcerea unui prieten din trecut... Patru actori tineri (Georgiana Ghergu, Andi Gherghe, Ale Țifrea și Ștefan Mura) spun povestea Întoarcerii călăuziți de către regizorul Adi Iclenzan, la Sala Mică a Teatrului Național Târgu-Mureș.

 “Suprafața liniștită a prieteniei dintre două cupluri se crapă fin și prin crăpături ies aburi ciudați, ce repun în mișcare emoții vechi.

Există un autor specializat în depistarea unor astfel de mișcări subterane, de jos în sus, admirat în mod declarat de autorul «Întoarcerii», precum și de mulți alți oameni de teatru români: Neil LaBute. Și mai există noul film românesc, căruia îi place să angajeze un astfel de raport cu omul în mediul său proxim. În dialog cu aceste spații interioare, teatrale și filmice - aici îmi vine să plasez acest demers al lui Laurențiu Blaga. Un teatru-film meticulos, camuflat în vorbire cotidiană și pe care scrie ca pe un colet: Fragil”. Theodor-Cristian Popescu (fragment din prefața ediției electronice a piesei publicată pe LiterNet.ro)

Din distribuție fac parte Andi Gherghe - Mihai, Ștefan Mura - George, Georgiana Ghergu - Cristina și Ale Țifrea - Alexandra.

Regia artistică și scenografia sunt semnate de Adi Iclenzan, asistent de scenografie a fost Adrian Matei, sufleor a fost Iolanda Belbe, iar regia tehnică e asigurată de Stelian Chițacu.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Primele două reprezentații vor avea loc în 18 și 19 iunie, de la ora 19.30, la Sala Mică. Ultima reprezentație stagională va avea loc miercuri, 30 iunie, de la ora 19.30, la Sala Mică.

Biletele pot fi achiziționate online pe site-ul www.biletmaster.ro. Biletele în format fizic pot fi cumpărate la Casieria de la Sala Mare a Teatrului, de luni până vineri, între orele 12.00- 19.00. Biletele pot fi achiziționate și începând cu o oră înaintea reprezentațiilor, la fața locului.

Lasă un comentariu