NOUA DREAPTĂ MUREȘ: “DREPTATE PENTRU MIHAI EMINESCU!”

Distribuie pe:

La Târgu-Mureș, o delegație a partidului Noua Dreaptă din filiala Mureș a comemorat, în mod simbolic, ziua de 15 iunie, ziua în care Mihai Eminescu a trecut în eternitate în 15 iunie 1889.

La statuia lui Mihai Eminescu din Târgu-Mureș, naționaliștii Noii Drepte au depus un buchet de flori cu panglică tricoloră, candele aprinse și au prezentat câteva citate esențiale din opera politică eminesciană:

- “Secretul vieții lungi a unui stat este păstrarea ierarhiei meritului.”

- “Un popor imoral e fizic nesănătos sau degenerat.”

- “Sau țara aceasta să fie în adevăr românească sau nici nu merită să fie.”

- “Suntem români și punctum.”

Mihai Eminescu, mai mult decât poet: gazetar, analist politic, sociolog, economist, naționalist

Dacă, pe 15 ianuarie, se omagiază cu fast nașterea “Luceafărului poeziei românești”, a “poetului nepereche”, cu toate că, în timpul vieții sale, Eminescu s-a făcut remarcat ca poet, dar și prin activitatea de jurnalist, de strălucit analist politic, social și economic, cu atât mai mult, pe 15 iunie, trebuie să ne aducem aminte de activitatea sa socio-politică, cea care i-a provocat și sfârșitul.

Mihai Eminescu a fost promotorul Societății secrete “Carpații”, înființată la 24 ianuarie 1882, pentru refacerea “Daciei Mari”, cel mai important proiect politico-statal gândit de români pentru români în a doua jumătate a secolului XIX. A militat pentru unirea tuturor românilor într-un singur stat, fapt ce a deranjat Imperiille Habsburgic (ulterior Austro-Ungar), Țarist și Otoman, care ocupau în acea perioadă numeroase pământuri și populații românești (Transilvania, Basarabia, Bucovina, românii de la sud de Dunăre erau sub stăpânirea asupritoare ale acestor imperii).

Prin opera sa jurnalistică, Eminescu critica aspru, și pe bună dreptate, clasa politică, corupția și moravurile societății din vremea lui, concluziile sale trase atunci având azi valoare de postulat, de adevăr fundamental. Prin activitatea sa, el a deranjat atât “sistemul” din vremea lui, cât și serviciile secrete străine. Prin adevărurile pe care Eminescu le-a prezentat public, s-a dorit ca acesta să fie redus la tăcere, paralizat, anihilat, interzis. Dintr-un ordin, a fost internat cu forța într-un sanatoriu de psihiatrie, băgat în cămașa de forță, i s-a inventat o boală venerică pentru care a fost otrăvit lent cu mercur, s-a dus o campanie de denigrare a sa în presă iar, în final, cineva lovindu-l cu o piatră în cap, fapt ce i-a degradat iremediabil sănătatea, decedând puțin mai târziu. Făcând o analiză a acestor evenimente, tot mai mulți cercetători din perioada noastră consideră că Mihai Eminescu a fost asasinat.

Dreptate pentru Mihai Eminescu!

Considerăm că toți cei care îl omagiază doar pe “poetul național Mihai Eminescu”, lăsând în umbră activitatea lui de gazetar și de om politic naționalist, devin complici cu cei care l-au asasinat moral și fizic în 1889, urmărind ca Eminescu să rămână în memoria românilor doar ca poet, cu toate că principala sa activitate a fost cea de jurnalist cu caracter naționalist (ultimul articol al lui Mihai Eminescu publicat în cotidianul “Timpul” fiind în apărarea libertății presei și a jurnalistului). Eminescu este, practic, “Părintele naționalismului modern românesc”.

Partidul Noua Dreaptă, fondat doctrinar pe gândirea politică și economică naționalistă eminesciană, consideră că lui Eminescu trebuie să i se facă dreptate, iar românii trebuie să afle adevărul despre “Românul Absolut” (după cum îl supranumea Petre Țuțea) care, în urmă cu 132 de ani, trecea în eternitate!

www.nouadreapta.org

Lasă un comentariu