INCREDIBIL! UNDE S-AU DUS BANII TÂRGUMUREȘENILOR? LA “SORA MEA, MARGIT”...

Distribuie pe:

Consemnează site-ul de știri ardealnews.ro că primarul municipiului Târgu-Mureș, Soós Zoltán, vineri a convocat în trombă Consiliul local și a instituit Stare de urgență sanitară în oraș, invocând că din cauza gunoaielor colcăie șobolănimea și trebuie intervenit urgent. De aceea, ne-a adus în crucea nopții “salvarea”, cu niște hârburi de utilaje venite la Târgu-Mureș printr-o firmă de salubrizare obscură din Hunedoara. Mai apoi, la câteva zile, primarul s-a răzgândit brusc.

A dispărut pericolul sanitar, ca-n versurile lui Tudor Arghezi: “Din bube, mucegaiuri și noroi/ Iscat-am frumuseți și prețuri noi”. S-au evaporat subit șobolanii, iar din mizerie și gunoaie a răsărit ca prin farmec gingaș ciripit de păsărele în miresme dulcii de soc. Totu-i vis și armonie pe la bloc, zice târgul nostru rătăcit cu aspect de iarmaroc.

Așadar, dacă am scăpat de starea de urgență sanitară, fără să se schimbe ceva semnificativ în cele 2-3 zile de criză sanitară și “urgență”, primarul a decis să ne bucurăm, să ne dedulcim la contemplări artistice. În acest sens, a alocat aproape 234 de mii de lei din banii publici, adică bugetul local, pentru a cumpăra următoarele obiecte de patrimoniu: tablou în ulei pe pânză - “Sora mea, Margit”, tablou în ulei pe pânză - “Cătun iarnă”, machetă din ipsos pentru Monumentul Holocaustului Târgu-Mureș și Portretul lui Nagy Imre, sculptură.

Deh, evoluăm. Prin PNRR, dăm lovitura cu cele 10 milioane de euro prevăzute pentru a transforma un imobil în “Muzeul fotografiei” la Târgu-Mureș. Iar domnul primar, ca fost muzeograf, va transforma Primăria în Muzeul “surorii Margit”, spre contemplare și dulceagă reverie. Of, Doamne!

FOTO: FACEBOOK

Lasă un comentariu