PESTE 400 DE FOȘTI ANGAJAȚI AI UNEI FABRICI DE ÎNCĂLȚĂMINTE, RECUNOAȘTERE ÎN INSTANȚĂ CĂ AU LUCRAT ÎN MEDIU TOXIC

Distribuie pe:

Peste 400 de foști angajați ai unei fabrici de încălțăminte din municipiul Reghin au obținut în instanță recunoașterea faptului că au lucrat într-un mediu toxic, iar alți circa 600 de foști angajați au încă procese pe rol, informează agerpres.ro.

Unul dintre foștii angajați este Viorica Grama, care a fondat o asociație și a început demersurile în instanță în anul 2016, după precedentul creat în cazul fabricii “Clujana” din Cluj-Napoca.

“Fabrica nu a lăsat comisia de expertiză să intre în fabrică. Au fost cinci ani de procese, dar am câștigat în cele din urmă. Am obținut în instanță recunoașterea faptului că am lucrat în mediu toxic, deși era industrie ușoară. Prin sentința judecătorească beneficiem de o creștere e pensiei cu 50 până la 380 de lei. Am obținut ca anii de muncă să fie recalculați în grupa de II-a de muncă și se adaugă la vechimea inițială. Contează pentru noi acest succes datorită faptului că pensiile sunt de mizerie, întrucât industria încălțămintei era încadrată în industria ușoară. În prima fază am câștigat peste 400 de foști muncitori, mai sunt peste 200 în stadiu avansat și alți peste 400 au anunțat că pornesc demersuri în instanță”, a declarat Viorica Grama.

Oamenii spun că, deși nu au fost fumători, mulți au ieșit la pensie având astm bronșic, fiindcă au lucrat zi de zi într-un mediu toxic, notează sursa citată.

Lasă un comentariu