PLÂNGERILE CONTRAVENȚIONALE ȘI CERERILE DE ÎNLOCUIRE A AMENZII CU MUNCA ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII

Distribuie pe:

Mai mulți deputați PNL au depus, ieri, la Parlament, o inițiativă legislativă prin care propun ca plângerile contravenționale și solicitările de înlocuire a sancțiunii amenzii contravenționale cu munca în folosul comunității să fie soluționate exclusiv în ședințe de judecată desfășurate în sistem online.

“La cererea oricăreia dintre părți, ședințele de judecată, în fond și în căile de atac, se desfășoară exclusiv prin mijloace de telecomunicație audiovizuală care permit verificarea identității părților și garantează securitatea, integritatea, confidențialitatea și calitatea transmisiunii, instanțele de judecată dispunând măsurile necesare în acest scop”, prevede proiectul. Deputații liberali mai arată că “dacă un contravenient locuiește în Cluj, dar fapta contravențională a fost săvârșită în municipiul Constanța, nu va mai trebui să se deplaseze la sediul instanței de judecată pentru a-și susține plângerea contravențională”.

De asemenea, mai subliniază că “nici martorii, experții și nici avocații nu vor mai trebui să străbată întreaga țară pentru a ajuta la soluționarea unei cauze de complexitate redusă”. (AGERPRES)

Lasă un comentariu