TRICOLORELE AU ÎNCHEIAT STAGIUL DE PREGĂTIRE CU UN JOC AMICAL ÎMPOTRIVA SLOVACIEI

Distribuie pe:

Naționala feminină a încheiat primul stagiu de pregătire a preliminariilor din această toamnă cu un joc amical împotriva Slovaciei. Deși au deschis scorul încă din minutul 5, prin Laura Rus, tricolorele au pierdut cu 3-1 partida de verificare! Selecționerul Cristian Dulca a profitat de acest joc amical pentru a vedea în teren majoritatea jucătoarelor convocate, inclusiv Mădălina Tătar, care a debutat la prima reprezentativă în ultimele 10 minute ale jocului, când a înlocuit-o pe Nicoleta Deca. Urmează o perioadă de vacanță, apoi ne revedem în august cu ultimul cantonament de pregătire înaintea debutului în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2023, găzduită de Australia și Noua Zeelandă.

CFR CLUJ ȘI-A AFLAT POSIBILUL ADVERSAR DIN TURUL 2 PRELIMINAR AL LIGII CAMPIONILOR

Câștigătoarea titlului în Liga 1, în sezonul recent încheiat, începe în iulie parcursul european cu primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Miercuri, 16 iunie, la Nyon a avut loc tragerea la sorți pentru turul 2 preliminar al UEFA Champions League. Dacă CFR Cluj va trece de Borac Banja Luka (Bosnia-Herțegovina), în prima rundă a preliminariilor, campionii României vor juca cu învingătoarea dintre Fola Esch (Luxemburg) și Lincoln Red Imps (Gibraltar). Meciurile din turul 2 preliminar vor avea loc în 20/21 iulie, respectiv 27/28 iulie. Pierzătoarele din primul tur vor continua parcursul european în noua competiție UEFA Conference League. Clujenii vor disputa prima manșă pe teren propriu, pe 6/7 iulie, urmând ca returul să se dispute la Banja Luka, pe 13/14 iulie.

COSMIN CONTRA, MESAJ PENTRU JUCĂTORII NAȚIONALEI

Fostul internațional Cosmin Contra a declarat că este dureros faptul că echipa națională de fotbal a României nu participă la EURO 2020, având în vedere că Bucureștiul este oraș gazdă. “Din păcate, n-am reușit împreună cu jucătorii să ne îndeplinim obiectivul și îmi pare foarte rău de lucrul acesta. Simplul fapt că au fost mai buni, cei care s-au calificat au fost mai buni decât noi, asta e purul adevăr. Ei trebuie să înțeleagă că oricine ar fi antrenor la echipa națională, cei care intră pe teren și reprezintă echipa României sunt ei. Poate să vină orice antrenor dacă jucătorii când vin la națională nu înțeleg că trebuie să facă altceva ca să reprezinte acest tricou, e greu, e foarte greu. Până la urmă o analiză internă trebuie să vină și din partea jucătorilor, să vadă de ce sunt rezultatele care sunt și să-și pună întrebarea dacă pot face mai mult sau nu”, a declarat fostul selecționer Cosmin Contra. România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Națională din Ca-pitală. Cele 11 orașe sunt: București (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), München (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoția), Sevilla (Spania). Ce a zis despre Mirel Rădoi: “Orice antrenor de la națională e criticat și Șeva îmi zicea ieri că e criticat în țara natală de anumite alegeri, nimeni nu se eliberează de critici, crede-mă! Mai ales la noi criticile sunt la ordinea zilei, scandalurile între oameni în fotbal sunt la ordinea zilei și se pun întrebări pentru a găsi motive de gâlceavă. Noi nu construim, noi distrugem. N-am văzut să avem un plan național în redresarea sportului”.

FCSB, CRAIOVA ȘI SEPSI ȘI-AU AFLAT ADVERSARELE DIN TURUL DOI PRELIMINAR AL CONFERENCE LEAGUE

FCSB, Craiova și Sepsi și-au aflat, miercuri, adversarele din turul doi preliminar al UEFA Europa Conference League. Cele două manșe ale turului doi din calificările în Conference League se vor juca pe 22 și 29 iulie. FCSB și Craiova vor juca primul meci acasă, din posura de capi de serie, în timp ce Sepsi va face mai întâi călătoria în Slovacia sau Malta. Craiova și Sepsi își vor afla adevsara după încheierea primului tur, programat pe 8 și 15 iulie. Universitatea Craiova se va lupta cu Laci (Albania) sau Podgorica (Muntenegru) în al doilea tur preliminar al Conference League. Sepsi o va înfrunta pe câștigătoarea dintre Spartak Trnava (Slovacia) și Mosta FC (Malta) în al doilea tur preliminar al Conference League. FCSB se va duela cu Shakhter Karagandy (Kazahstan) în al doilea tur preliminar al Conference League.

UEFA A ÎNTORS DECIZIA! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU BARCELONA, JUVENTUS ȘI REAL MADRID ÎNAINTEA NOULUI SEZON DIN CHAMPIONS LEAGUE

UEFA a anunțat, marți, că a suspendat procedurile disciplinare împotriva FC Barcelona, Juventus Torino și Real Madrid cu privire la Superliga Europeană. “Ca urmare a deschiderii procedurilor disciplinare împotriva FC Barcelona, Juventus FC și Real Madrid CF pentru potențiala încălcare a cadrului legal al UEFA în legătură cu așa-numitul «proiect al Super Ligii», Comisia de Apel a UEFA a decis suspendarea procedurilor, până la noi ordine”, se arată pe site-ul forului continental. UEFA autorizează cele trei echipe să participe în Liga Campionilor în sezonul viitor, scrie “Reuters”, care menționează că toate cluburile participante în următoarea ediție a cupelor europene au primit scrisori de acceptare din partea forului continental. Juventus, FC Barcelona și Real Madrid sunt ultimele din cele 12 cluburi înscrise în Superligă în aprilie, care încă nu au ieșit din acest proiect eșuat încă de la start.

UN SPORTIV NATURALIZAT, AL 90-LEA MEMBRU AL ROMÂNIEI CARE MERGE LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO!

Sportivul naturalizat Felix Duchampt a devenit al 90-lea membru al Team România pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce Federația Internațională de Triatlon a anunțat lista calificaților, informează COSR. Duchampt se află pe locul 52 în ierarhia mondială. El concurează din 2019 pentru România în competițiile internaționale. COSR a anunțat marți și calificarea luptătoarei Kriszta Incze la JO, în urma realocării locurilor rămase libere după retragerea Coreei de Nord.

Lasă un comentariu