FORUMUL ASOCIAȚIILOR DE DIABET

Distribuie pe:

Asociațiile Ascotid Mureș, Sports&Diabetes și Type 1 Dreamers au organizat, la începutul acestei luni, prima ediție a Forumului Asociațiilor de Diabet. La eveniment, desfășurat în județul Vâlcea, au participat membri ai asociațiilor de diabet din România, din diverse zone ale țării (Reșița, Tg. Mureș, Cluj, Constanța, București, Iași). Programul a fost structurat pe parcursul a trei zile, în care au avut loc whorkshop-uri pe teme diferite prezentate de jurnaliști, avocați, medici și reprezentanți activi ai asociațiilor de pacienți (APAA, COPAC). S-au dezbătut subiecte precum Circuitul pacientului cronic în sistemul de sănătate, Programul Național de Diabet, tratamente și tehnologiile moderne, Problemele legislative și administrative cu care se confruntă asociațiile de pacienți, Strategii de comunicare și multe altele. Participanții au subliniat importanța creării unei relații solide între asociații.

Astfel, prin transferul de bune practici, experiențe și viziuni comune, putem să oferim informații membrilor asociațiilor de pacienți noi și să-i încurajăm în a face demersuri pentru a fi acceptați ca parteneri de dialog în fața autorităților și a-și reprezenta interesele pacienților.

1 din 10 români suferă de diabet, iar pornind de la această realitate, asociațiile de pacienți au un rol esențial în sprijinirea comunității. Cum un astfel de forum nu a mai fost organizat de 5 ani, iar faptul că anul 2020 a venit cu provocări care au împiedicat revederea membrilor în format fizic, considerăm că stadiul în care ne aflăm azi din perspectiva gestionării pandemiei este unul prielnic pentru a ajuta comunitatea asociațiilor pacienților cu diabet să reia legătura într-un mod încurajator pentru perioada care urmează, a precizat Lucian Ioniță, Pacientul 2.0.

Lasă un comentariu