ADI MUTU, DUPĂ ELIMINAREA DE LA EURO U21: ,,DEZAMĂGIREA E MARE PENTRU CĂ NU AM PIERDUT NICIUN MECI”

Distribuie pe:

Adi Mutu, selecționerul României U21, a susținut o conferință de presă la finalul meciului decisiv de la Campionatul European de tineret, cu Germania. După 90 de minute, echipa lui Mutu a terminat la egalitate cu nemții, scor 0-0, după ce Alex Mățan a trimis mingea în bară, iar Nmecha a ratat un penalty pentru Germania. ,,Briliantul” spune că există o oarecare dezamăgire în tabăra Românii pentru ratarea calificării în sferturi, având în vedere că Mățan&Co nu au pierdut niciun meci la Budapesta. Cu toate astea, Mutu mai declară că jucătoii trebuie felicitați pentru atitudinea avută în teren. ,,Sincer, nici nu știu cum aș putea lua acest lucru. Dezamăgirea e mare, pentru că nu am pierdut niciun meci. Dar și mulțumiți. Dacă întrebam pe cineva dacă ne dau 5 puncte înainte, probabil erau foarte puțini care ar fi spus nu. Rămâne experiența unui turneu bun. Au arătat că au mare inimă și au arătat că joacă cu mare ardoare pentru tricoul României. Asta mă face un antrenor mulțumit. Este U21, să nu uităm că, pe lângă rezultatele îmbucurătoare, trebuie să-i pregătim pe acești băieți pentru naționala mare, să fie învățați cu un astfel de ritm. Băieții trebuie felicitați pentru atitudinea lor. Am schimbat echipa pentru că a fost un turneu greu. Nu doar fizic, ci și emoțional. Cred că era foarte greu să încep cu același 11. Ideea a fost să intru cu trei mijlocași proaspeți, să pot susține mijlocul, să putem avea o apărare cu agresivitate foarte bună, iar în repriza a doua să-i băgăm pe cei care au calitate, ca Ciobanu, Moruțan etc. Ideea a fost să rezistăm cât mai mult. N-am reușit, am fost aproape prin Mățan, în prima repriză. Să ridicăm capul acum. Cred că suporterii noștri sunt mândri de noi, de cum ne-am bătut cu fiecare echipă. V-am zis că n-am venit în vacanță și cred că am demonstrat acest lucru”, a declarat Adi Mutu, după meciul cu Germania U21. În urma rezultatului din această seară de la Budapesta, România termină pe locul 3 în grupa A a Campionatului European Under 21. De cealaltă parte, Germania încheie după aceste trei meciuri pe locul 2 în Grupa A a Europeanului de tineret, după Olanda U21, care a zdrobit Ungaria U21, scor 6-1.

CUM A REACȚIONAT SIMONA HALEP CÂND A AFLAT CĂ MONICA NICULESCU VA FI CĂPITANUL ECHIPEI DE FED CUP A ROMÂNIEI

Noul căpitan al echipei feminine de tenis a României, Monica Niculescu, a declarat, într-un interviu acordat site-ului competiției Billie Jean King Cup, că imediat după numire a anunțat-o pe Simona Halep cea mai valoroasă jucătoare a țării noastre, iar aceasta s-a arătat încântată de veste. “Știam că anunțase că nu va juca, dar am vorbit cu ea și i-am spus, «uite, voi fi noul căpitan», iar ei i-a plăcut ideea”, a declarat Niculescu. “Dacă Simona va fi sănătoasă, va veni și ne va ajuta să câștigăm câteva puncte pentru România. Simona este una dintre jucătoarele care își scrie numele în istoria tenisului. Să fiu căpitanul unei astfel de jucătoare... aceste jucătoare au standarde înalte, așa că trebuie să dau totul. Dacă va veni, va fi bine, dar vreau să îi mulțumesc... și sper că pe 17 aprilie vom râde și vom fi o echipă fericită”, a mai spus Niculescu. Monica Niculescu (33 ani), fostă număr 28 mondial, care îl înlocuiește pe Florin Segărceanu, promite că va fi “multă distracție” la echipa națională, însă, deopotrivă, și profesionalism. “Pot aduce multă distracție, deoarece îmi place să râd, îmi place să fac glume, dar pot ajuta din punct de vedere profesional, deoarece văd foarte bine jocul. Cunosc toate fetele și suntem prietene bune. Suntem mereu la turnee și le văd jucând”, a afirmat Monica Niculescu. Niculescu a rememorat prima sa experiență în această postură, una neoficială, în 2017, după ce căpitanul de atunci al echipei, Ilie Năstase, a fost eliminat: “Dacă vă amintiți în 2017, la Constanța, când a trebuit să stau pe bancă (în postura de înlocuitoare a lui Năstase, în controversata întâlnire cu Marea Britanie) și am schimbat lucrurile un pic. A fost o experiență foarte intensă. Cred că am învățat multe și cred că le pot ajuta pe fete”.

MONICA NICULESCU, NOUL CĂPITAN AL ECHIPEI DE FED CUP: E O MARE RESPONSABILITATE”

Monica Niculescu, aflată în prezent pe locul 152 în lume și pe 52 la dublu, a recunoscut că este un “privilegiu” să i se ofere acest rol într-un moment în care este încă activă în circuitul profesionist, dar începe să se gândească la viața de după retragere. “Înseamnă mult, deoarece am venit de fiecare dată să joc cu inima (în Fed Cup, actuala Billie Jean King Cup) și joc de mulți ani”, a subliniat Niculescu, care deține aproape toate recor-durile echipei României, cu cele mai multe partide câștigate (31 în total, 16 la dublu), cele mai multe întâlniri disputate (37), în 12 ani de participări. “Să fiu căpitan este o mare responsabilitate, dar și un privilegiu și o mare onoare să fiu aici. Mulțumesc Federației Române de Tenis că m-a ales și că s-a gândit la mine”, a explicat Monica.

FORMULA 1 - EXPLICAȚII PENTRU DECĂDEREA LUI SEBASTIAN VETTEL: ASTA ESTE PROBLEMA LUI, NICIODATĂ NU A REACȚIONAT BINE”

Sebastian Vettel a terminat pe locul 15 în Marele Premiu din Bahrain, la debutul în monopostul Aston Martin, iar specialiștii din F1 încearcă să explice decăderea neamțului. De patru ori campion mondial cu Red Bull Racing, între 2010 și 2013, Vettel a schimbat garajul în F1 după șase ani petrecuți la Ferrrari. Cu toate acestea, debutul pentru Aston Martin nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Fost pilot la Ferrari, Gerhard Berger a vorbit despre situația lui Vettel: “Sebastian a câștigat de patru ori titlul mondial în F1, este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni piloți din lume. Problema lui este că niciodată nu a reacționat bine sub presiune. Când Ricciardo a venit la Red Bull și a început să obțină rezultate bune, Vettel s-a adaptat cu greu la situație. La fel s-a întâmplat și la Ferrari. Pare că nu este deloc relaxat la volan. Fie nu are o mașină suficient de puternică, fie nu se prezintă într-o formă bună, pentru că încearcă anumite lucruri și nu le duce la capăt. Într-o astfel de situație trebuie să faci un pas în spate, să analizezi lucrurile și să iei totul pas cu pas. Când ai trecut prin atâtea curse și ai câștigat patru titluri în F1, vine un moment în care vrei să riști pe circuit, să conduci ca la început. El face anumite greșeli, presiunea crește și, din păcate, este genul de om căruia nu-i place presiunea”, a spus Gerhard Berger, citat de Autosport.com.

VASILE ȘIMAN VREA SĂ READUCĂ ECHIPA ÎN PRIM-PLAN”

Fanii Sportului Studențesc încearcă să readucă la viață echipa din Regie, iar pe fir a intrat și Vasile Șiman, fostul patron al echipei. Suporterii Sportului s-au strâns în acest an pentru a pune bazele unui nou proiect în Regie, alături de clubul sportiv, dar Vasile Șiman ar fi gata să revină la putere. Fost jucător în Regie, Ionuț Mazilu a anunțat că Vasile Șiman plănuiește să revină în fotbalul românesc: “Baza, din câte știu eu, nu a fost niciodată a Sportului Studențesc în acte sau a domnului Șiman.(...). Dar tot ce ține de istoria acestui club e în Regie. Acum nu mai e nimic. Acum sunt niște suporteri care încearcă să reînvie echipa, dar e foarte greu. Din câte știu eu, da, clubul e tot al lui Vasile Șiman. Eu am avut o relație ok cu domnul Șiman. Din discuțiile mele cu el, își dorește și vrea, într-o perioadă nu foarte lungă, să readucă echipa în prim-plan. Dar sunt multe necunoscute în momentul de față. E posibilitatea de a pleca la fel ca Rapidul, din Liga a 4-a.”

REACȚIE SINCERĂ A GERMANILOR DUPĂ ELIMINAREA ROMÂNIEI DE LA EURO 2021: MAI STRÂNS DE ATÂT NU SE PUTEA”

Meciul România U21 - Germania U21, din cadrul etapei a treia a fazei grupelor Campionatului European, s-a încheiat la egalitate, 0-0, iar tricolorii au fost eliminați. Deși nu a pierdut niciun meci dintre cele trei și a încheiat cu cinci puncte, la fel ca Olanda și Germania, România este eliminată din cauza golaverajului. “Un punct, suficient! Respirați adânc. Echipa noastră U21 se califică în sferturile Campionatului European. 0-0 contra României în al treilea meci din grupă. E de ajuns pentru echipa lui Stefan Kuntz pentru a avansa, dar nu putea fi mai strâns de atât... Germania, Olanda (6-1 contra Ungariei, în celălalt meci) și România au încheiat cu 5 puncte. La Campionatul European, doar clasamentul în trei contează în acest caz. Olanda a înscris un gol mai mult decât noi în aceste dueluri, astfel că termină pe primul loc. În ceea ce privește Germania și România, comparație se face la golaveraj, care e în favoarea noastră”, a scris Bild. România U21 la EURO 2021: România - Olanda 1-1, România - Ungaria 2-1, România - Germania 0-0.

Lasă un comentariu