ADEVĂRATUL COST AL PANDEMIEI

Distribuie pe:

Să încercăm un exercițiu-simulare, pentru că un cost exact nu ar putea face absolut nimeni și, dacă l-ar face cineva, ar fi mai degrabă de competența unor instituții de control a banilor publici sau de verificat fapte de corupție. Doar ca temă de casă, să trecem în revistă unde și ce s-a mai luat din banii publici și unde ar putea procurorii să-și facă temele. Nu vom vorbi de achiziții în spitale, clinici, alea pot fi ușor contabilizate, la fel verificate și firmele care au vândut, la preț real sau de speculă, la tovarășul cu carnet de partid sau la alt bugetar care a dat singur concurs pe post de manager, pentru că mafia era mare și alții nu îndrăzneau să supere partidul. Să zicem, hipoclorit pe străzi, iarbă, piețe, școli și parcuri. O prostie care nu ajută în lupta contra Covidului, dezinfectarea străzilor nu ajută, cum a zis OMS. Afacere pentru primarii cu interese și speranțe de comision. Multe milioane de euro topite la nivel de țară, pentru o mizerie aruncată și cu o concentrație maximă, de către firme cu dosare de mită la DNA.

Alți bani de la voi, bani pentru eroii Covid, adică bani pentru medici, asistenți și alți văduviți de lipsa atențiilor de la pacienți, în sumă de 2.500 lei lunar, cu impozit de lux, 10 la sută, să nu se strice beneficiarul la burtică dacă plătește impozitele normale. Bani care ar fi ajuns și la persoane care nu aveau nimic cu actul medical corespunzător, gen asistente sau rezidenți, și la spitalele fără pacienți Covid, bani din bugetul unic al fondului de sănătate, adică zeci de milioane de euro lunar. Nimeni nu s-a scandalizat că s-au făcut liste fictive, că au fost tăiați eroi și puși alți eroi, totul ținând de cât de prieten ești cu asistentul sau medicul responsabil, doar erau bani publici, nu din banii UE, cum s-a mințit de către Guvern. Din fericire, furtul echivalent pentru profesori și personal auxiliar nu a mai avut loc, eroii de acasă ai Covid luând țeapă pentru perioada de alertă și de urgență, deși partidul hoțesc le promisese, înainte de alegeri, mita. Și dacă vorbim de eroii Covid, trebuia să apară și eroii vaccin, adică, cadre medicale sau auxiliare care să primească bani pe oră, cu impozit decent, de 10 la sută. Cine să verifice dacă insul pus la centrul de vaccinare nu e pontat simultan la spital? Banii respectivi ar fi legali, doar în cazul în care angajatul vine după programul de 8 ore ca să muncească în centre de vaccinare, în caz contrar e doar hoție tipic românească, cu bani luați pe oră, nu pe număr de vaccinați, așa că impozit pauper aici, un medic ia 400 de lei în 4 ore sau 800 de lei în 8 ore, cât o îngrijitoare în vreo 6 zile! Covidul a dat semnal și altor afaceri, care încă nu se știe cât vor costa bugetele de stat. Fiecare spital și-a inventat foarte rapid un ONG, ca să primească sponsorizări pentru ce nu a fost în stare să cumpere incapabilul cu carnet de partid, adică, pe nume de om, managerul. Ce va oferi ăsta în schimbul banilor de la privați sau de la regii de stat, încă nu se știe, dar în popor se spune că o mână spală pe alta și nici legile nu favorizează foarte mult sponsorizarea, ca privatul să aibă doar interes în a nu plăti taxele la stat. Tot la afaceri de pandemie, mașinile electrice date ca mașini de serviciu unor medici!

Tot la costul pandemiei am putea pune campania din presă, cu bani publici care s-au dus pe reclame și anunțuri. Care sunt la un pas să nu mai fie difuzate și a apărut și partea diabolică: șantajarea Guvernului. Și, astfel, tot felul de fițuici și televiziuni de infractori au început să facă campanii contra măștii, contra medicilor reali, promovând escroci, zeițe, vrăjitoare ale operațiilor estetice, lunatici, medici fără vreo pregătire sau avocați dubioși care au mirosit fraierii. Și cum se poate apăra Guvernul, decât aruncând alți bani, în șantajiști?! Rețineți, acestea sunt afaceri colaterale, adevăratele pomeni din banii publici s-au făcut la achiziții măști, mijloace de protecție, dezinfectanți, multe la preț de golănaș dâmbovițean cu firmă făcută special pentru bișnița respectivă. Aici s-au cheltuit banii adevărați și cei care au pierdut în plus din criza aferentă au fost angajații cărora nu li s-au mărit salariile ca în cazul unora, gen medici și asistenți, care iau banii din 2022. Să clamezi că salariile sunt înghețate, dar unii iau și în 2021 banii din viitor e nesimțire, dar obrazul politicianului român e mereu asemănător cu pielea sacrificatului de Ignat. Iar mămăliga de român nu explodează decât o dată la 30 de ani, așa că nu e stres. Și peste 3 ani poți promite din nou fraierilor din învățământ și sănătate că vor primi bani. Și ăia, limitați, vor crede!

Lasă un comentariu