SUPER RALLY LA TÂRGU-MUREȘ: JEROME FRANCE OBȚINE AL DOILEA SUCCES CONSECUTIV

Distribuie pe:

Municipiul Târgu-Mureș a găzduit sâmbătă, 19 iunie, cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Super Rally. Pilotul francez, Jerome France, a obținut al doilea succes consecutiv în Campionatul Național de Super Rally, după ce a fost cel mai rapid și pe circuitul stradal din centrul municipiului Târgu-Mureș. Pe un monopost Formula Renault, France i-a depășit pe Dani Oțil și Mihai Leu, care au completat podiumul final al rundei a doua din acest sezon. Pe prima trecere de pe traseu, în calificări, France nici măcar nu a reușit să aibă un timp în Top 12, necesar pentru calificarea în finală, după ce s-a răsucit cu monopostul, însă, în cele din urmă, a fost cel mai rapid dintre toți cei 35 de piloți. Acesta a fost cronometrat cu 03:29,028. Singurul care s-a apropiat a fost Dani Oțil, pe un model Radical SR4. Finala a fost extrem de disputată, lupta dându-se între France, Oțil și Leu. Primul a câștigat-o, asigurându-și un timp cu puțin peste două secunde față de ceilalți doi rivali. Revenit pe Ferrari, după ce la prima rundă a pilotat un Radical SR8, Leu a fost la numai o zecime în spatele lui Oțil. Mii de spectatori au umplut străzile din Târgu-Mureș pentru a urmări spectacolul cailor putere. De la start nu au lipsit modele clasice, dar nici mașini precum Audi R8, Goodall Locost, Speed Car GT sau singurul BMW Mini Electric de curse din lume. În Top 12 din marea finală s-au mai clasat Emil Ghinea, Aurelian Andronache, Istvan Beko, Vilmos Alpar Pal, Zoltan Martincsek, Evgeni Yankov, Csaba Besenyei și Ricardo Taraballi. După primele două etape, France este lider în Campionatul Națioonal de Super Rally powered by Superbet, fiind urmat de Leu și Oțil. Actualul sezon programează un total de 5 etape, următoarea urmând să aibă loc pe străzile din Deva, în perioada 13-14 august.

PODIUM PENTRU NORBERT MAIOR ÎN CAMPIONATUL EUROPEAN DE RALIURI

Echipajul format din frații Norbert Maior și Francesca Maior s-a clasat pe locul 2 la ERC3 Junior, în Raliul Poloniei, prima etapă din Campionatul European de Raliuri. Cei doi se află la numai a doua participare în competiția continentală, după debutul de anul trecut, de la runda din Ungaria. Din păcate, Simone Tempestini și Sergiu Itu au abandonat încă din prima zi și au continuat în super rally doar pentru teste. La bordul unui model Peugeot 208 Rally4, Norbert a început excelent raliul și a fost cel mai rapid pe prima probă specială, iar până la final nu a mai cedat podiumul la general. Mai mult, după PS13 a urcat pe 2 la general, după ce norvegianul Ola Nore jr a avut probleme și a pierdut aproape 5 minute. Pilotul în vârstă de numai 22 de ani a încheiat cu stil raliul, așa cum l-a și început, a câștigat și super speciala, asigurându-și astfel primul podium din carieră în Campionatul European. Pe lângă podiumul de la ERC3 Junior, cei doi sportivi tricolori sunt pe 4 în ERC3 și pe 33 în clasamentul general ERC, în condițiile în care la start au fost peste 40 de mașini R5 sau Rally2. Victoria la general i-a revenit rusului Alexey Lukyanuk. Celălalt echipaj tricolor, format din Simone Tempestini și Sergiu Itu, a început la fel de bine etapa din Polonia și se află pe locul 5 la general, după prima probă. Pe PS4, chiar înainte de finalul primei bucle a zilei de sâmbătă, cutia de viteze a mașinii de concurs Skoda Fabia Rally2 Evo a cedat, iar Tempestini a anunțat abandonul. Duminică, echipajul campion al României a revenit în super rally, dar numai cu obiectivul de a face teste cu mașina. Cu două probe încheiate în Top 10, cei doi și-au anunțat din nou abandonul la PS13, însă sunt gata să își ia revanșa în următoarea etapă, Raliul Letoniei, de la începutul lunii iulie.

UN NOU TROFEU PENTRU HORIA TECĂU!

Horia Tecău și coechpierul său, Kevin Krawietz, s-au impus la turneul de dublu de la Halle. Horia Tecău și germanul Kevin Krawietz, favoriții numărul 3, au câștigat, duminică, finala de dublu a turneului de 500 de puncte de la Halle, cu premii de peste 1,45 milioane de euro. Tecău și Krawietz au învins, în ultimul act, cu scorul 7-6 (4), 6-4, echipa Felix Auger-Aliassime/Hubert Hurkacz (Canada/ Polonia). Învingătorii vor primi un premiu total de 40.200 de euro și câte 500 de puncte ATP. Acesta este primul trofeu obținut de Tecău în 2021, tot primul cu noul partener pe care îl are din acest an și cel cu numărul 38 din carieră, la dublu. Românul mai are 23 de finale jucate, dintre care două în 2021, cu Krawietz în echipă, la Barcelona și la Rotterdam.

MAX VERSTAPPEN A CÂȘTIGAT MARELE PREMIU AL FRANȚEI!

Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Franței, a șaptea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pentru Verstappen, care a pornit din pole position, este al treilea succes din acest sezon, după Emilia Romagna Grand Prix și Monaco Grand Prix. Pe locul doi s-a clasat Lewis Hamilton (Marea Britanie, Mercedes), iar pe trei a terminat Sergio Perez (Mexic, Red Bull Racing). Top 10 este completat de Valtteri Bottas (Finlanda, Mercedes), Lando Norris (Marea Britanie, McLaren), Daniel Ricciardo (Australia, McLaren), Pierre Gasly (Franța, AlphaTauri), Fernando Alonso (Spania, Alpine), Sebastian Vettel (Germania, Aston Martin) și Lance Stroll (Canada, Aston Martin).

CLUJENII SUNT NOII CAMPIONI AI ROMÂNIEI LA BASCHET

U-BT Cluj și CSM Oradea s-a încheiat cu scorul de 86-67, în finala Ligii Naționale la baschet masculin, pe arena “Horia Demian” din Cluj. Astfel, U-BT Cluj a devenit noua campioană a României, cu scorul general de 3-2. Cel mai bun jucător al clujenilor a fost Tarolis Donates, care a obținut 24 de puncte, dar, pe teren s-au remarcat și Stipanovic și Patrick. De cealaltă parte, cel mai bun marcator al orădenilor a fost Aaron Broussard, care a adunat 18 puncte.

JOCURILE OLIMPICE, FĂRĂ FAN ZONE-URI LA TOKYO

Guvernatorul Yuriko Koike a anunțat, sâmbătă, că s-a renunțat la cele șase fan zone-uri care erau prevăzute pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza crizei sanitare, relatează AFP. În cele șase zone rezervate fanilor iubitori ai sportului ar fi putut să urmărească probele olimpice pe ecrane uriașe. “Am decis să anulăm aceste evenimente care reunesc mulți oameni. Ca să compensăm, vom folosi și mai mult internetul, pentru a crea atmosfera JO și a transmite numeroase informații culturale”, au afirmat Yuriko Koike și premierul japonez Yoshihide Suga, după o întrevedere. Anunțul vine cu două zile înainte de o reuniune importantă cu membri ai Comitetului de Organizare JO, în scopul finalizării măsurilor pentru spectatorii locali. Japonia a interzis deja venirea fanilor din străinătate și a redus numărul voluntarilor și invitaților la eveniment. Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august.

Lasă un comentariu