ÎN MINIVACANȚA DE RUSALII – ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În minivacanța de Rusalii - mai exact în perioada 18-21 iunie, până în dimineața zilei de marți, ora 8.00, pompierii mureșeni au intervenit la 215 intervenții, din care - două incendii, două accidente rutiere, 13 alte situații de urgență și 198 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

- Sâmbătă, 19 iunie, în jurul orei 02.40, incendiu la un autoturism în localitatea Orșova Pădure (pe un deal, într-o zonă mai greu accesibilă).

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin, SVSU Gurghiu, SVSU Ibănești, SMURD Ibănești și Salvamont Mureș.

Odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că un autoturism de teren arde în totalitate. În urma incendiului, o persoană de sex masculin, conștientă și cooperantă, a suferit arsuri de gradul I și II la membrele superioare. Victima a fost preluată de SMURD Ibănești, iar după ce i-au acordat primul ajutor calificat au transport-o la spital.

Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric.

- Sâmbătă, 19 iunie, în jurul orei 21.50, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Rușii Munți, strada Principală.

Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda și pompierii din cadrul SVSU Rușii Munți. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că incendiul se manifestă în interiorul unei camere de aproximativ 18mp. Incendiul a fost lichidat de către pompierii din cadrul SVSU Rușii Munți, în limitele găsite, înainte să se propage la întreaga locuință. Acesta a degradat camera și bunurile interioare. În urma incendiului, o persoană de sex feminin, de aproximativ 32 de ani, a suferit arsuri de gradul II la membrele superioare și inferioare. Victima a fost preluată și transportată cu ambulanța SMURD la CPU Reghin.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: flacără pe obiect combustibil (iresponsabilitatea lucrului cu focul)

Accidente rutiere:

- Sâmbătă, 19 iunie, în jurul orei 14.15, accident rutier produs pe raza localității Răstolița.

Au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda.

A fost vorba despre un accident produs între două autoturisme implicate, iar în urma impactului patru persoane au necesitat îngrijiri medicale (doi adulți și doi copii), aceștia au fost de cod galben. La fața locului s-au deplasat două ambulanțe SMURD și o ambulanță SAJ. Circulația nu a fost afectată.

- Luni, 21 iunie, în jurul orei 14.00, accident rutier produs pe raza localității Deda.

Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda. A fost vorba despre un accident produs între două autoturisme, iar în urma impactului o persoană a rămas încarcerată și alte cinci s-au autoevacuat. Pompierii au extras victima încarcerată și au predat-o echipajului medical. În total, patru dintre victime au fost de cod galben și două de cod verde, toate au fost transportate la spital.

Circulația a fost blocată pe ambele sensuri de mers pe toată durata intervenției.

Alte intervenții:

- Vineri, 18 iunie, în jurul orei 12.50, o pasăre prinsă la o plasă de protecție a unui teren de fotbal din municipiul Târgu-Mureș, strada Cernavodă.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. A fost vorba despre o bufniță prinsă în plasa de protecție de deasupra terenului de fotbal, pompierii militari au intervenind de îndată pentru eliberarea acesteia.

- Sâmbătă, 19 iunie, în jurul orei 21.30, copac căzut pe carosabil în municipiul Târgu-Mureș, B-dul 22 Decembrie 1989.

Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș.

- Duminică, 20 iunie, în jurul orei 14.30, cal căzut într-un decantor în localitatea Adămuș, strada Zefirului.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni și pompierii din cadrul SVSU Adămuș. Odată ajunși la locul intervenției, salvatorii au constatat că este vorba despre un cal de aproximativ 700 de kg, iar acesta se afla la un metru sub nivelul solului. Calul a fost extras de către pompierii militari, pompierii din cadrul SVSU Adămuș și un tractor al localității.

Intervenții în urma fenomenelor meteorologice periculoase:

- Duminică, 20 iunie, între orele 15.00-22.30, pe raza județului Mureș au avut loc opt solicitări în urma ploilor abundente.

Pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din trei pivnițe, două garaje, o baie și pentru îndepărtarea a doi copaci căzuți pe carosabil în localitățile: Reghin, Cristești, Nazna, Sovata și Gurghiu. Au executat misiunile pompierii militari din cadrul Detașamentelor Reghin, Târgu-Mureș și Punctul de Lucru Sovata. Din fericire, nu au fost victime.

Lasă un comentariu