ÎN SFÂRȘIT, UNGARIA FACE CEVA CE NE PLACE ȘI NOUĂ! GERMANIA AFIRMĂ CĂ NOUA LEGE UNGARĂ PRIVIND COMUNITATEA LGBT ÎNCALCĂ VALORILE UE

Distribuie pe:

Noua lege adoptată în Ungaria, care interzice “promovarea homosexualității” în rândul persoanelor sub 18 ani încalcă, în mod clar, valorile Uniunii Europene, a declarat, marți, ministrul german pentru Afaceri Europene, Michael Roth, relatează Reuters.

“Nu ar trebui să existe nicio îndoială că minoritățile, inclusiv minoritățile sexuale, trebuie tratate cu respect”, a mai spus ministrul german.

Textul legii adoptate săptămâna trecută la Budapesta prevede că “pornografia și conținutul ce reprezintă sexualitate sau promovează devierea identității de gen, schimbarea sexului și homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârsta sub 18 ani”.

Potrivit ONG-urilor, aceasta va duce la interzicerea programelor educative, a reclamelor, a cărților sau a serialelor în care este menționată homosexualitatea.

Comisia Europeană a anunțat că analizează, din punct de vedere juridic, legea inițiată de partidul premierului Viktor Orban și a reamintit că în noiembrie a prezentat o strategie destinată combaterii discriminărilor și a urii împotriva persoanelor LGBT (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transgender).

Ungaria, sub conducerea premierului Viktor Orban din 2010, și-a intensificat deja din decembrie 2020 ofensiva împotriva comunității LGBT, consacrând în Constituție definiția sexului unei persoane ca fiind doar cea de la naștere și interzicând de facto adopțiile de către cupluri de același sex.

DOAR 4 DECESE

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că în ultimele 24 de ore au fost raportate 74 de decese (43 bărbați și 31 femei) la pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, însă 70 dintre acestea sunt de anul trecut și din prima jumătate a acestui an.

Dintre cele 74 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 22 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 26 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 20 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

PENTRU RECICLAREA BATERIILOR

O investiție într-un sistem de reciclare a bateriilor în România este de dorit, însă, momentan, pentru ca o astfel de investiție să fie rentabilă, este nevoie ca și volumul de produse reciclate să fie suficient de mare, a afirmat, marți, într-o videoconferință de specialitate, Elena Gaspar, președinta Sistemului Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

“În contextul în care piața de tot ce înseamnă vehicule electrice, începând de la trotinete până la mașini, a explodat, am început deja de anul acesta să ne confruntăm cu situația în care aceste baterii trebuie să ajungă la reciclare.

INVAZII DE ȘOARECI

O invazie devastatoare de șoareci a forțat, marți, autoritățile australiene să înceapă mutarea a sute de deținuți dintr-o închisoare din statul New South Wales. Șoarecii au atacat, în special, tavanele și au ros cablurile de la centrul de corecție din Wellington, situat într-o zonă rurală.

De câteva luni, estul Australiei este victima unei invazii de șoareci care atacă casele și devorează recoltele.

Lasă un comentariu