NOI MĂSURI DE RELAXARE APLICABILE DE LA 1 IULIE

Distribuie pe:

Guvernul va aproba, astăzi, noi măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iulie, printre acestea urmând să se regăsească și redeschiderea târgurilor și talciocurilor din țară, cu respectarea normelor de siguranță sanitară, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu.

“Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin țară și este o întrebare despre târguri și talciocuri și așa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînțeles, în funcție de normele de securitate, de siguranță, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi, în ședința de guvern”, a declarat Florin Cîțu, marți, la TVR 1.

Întrebat dacă în ceea ce privește portul măștii la interior se vor mai relaxa condițiile, premierul a precizat: “Încă nu am primit propuneri în acest sens, poate, dacă... să se umble la ceea ce înseamnă spațiu închis în birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate - avem acum cinci persoane. Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere și este bine fundamentată, nu aș avea o problemă cu acest lucru”.

“Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă niște beneficii dacă s-au vaccinat”, a adăugat Cîțu.

PSD A DEPUS MOȚIUNEA DE CENZURĂ ÎN PARLAMENT

Parlamentarii PSD au depus, ieri, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

Moțiunea este intitulată “România eșuată. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîțu”, iar în textul acesteia, social-democrații susțin că guvernarea PNL-USR-UDMR “conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”.

“Am depus moțiunea de cenzură și din start vreau să mulțumim partenerilor sociali, sindicatelor, IMM-urilor, patronatelor, care au contribuit cu propuneri la textul moțiunii și pe care noi le-am acceptat și le-am inclus în moțiune. Guvernul actual este un dezastru pentru români și pentru firmele românești. PNRR este un dezastru. Au fost înghețate pensiile, au fost înghețate salariile, au fost înghețate alocațiile, iar pe partea cealaltă, în PNRR, vedem doar reforme catastrofale pentru România și bani foarte mulți pentru clientela lor politică”, a spus prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că speră ca printre cei care votează moțiunea de cenzură să se găsească și parlamentari ai actualei coaliții guvernamentale.

Grindeanu a precizat faptul că parlamentarii PNL au decis deja să părăsească sala de plen în momentul votului la moțiunea de cenzură “denotă o teamă” a conducerii liberale, “o teamă inclusiv față de propriii parlamentari”.

“Eu aș face un apel la ei, să facă ceea ce e corect pentru România, și anume să trimită în istorie acest premier extrem de arogant și care poate să stea de acum încolo de veghe în lanul de lavandă, că tot am văzut că a ajuns cu vaccinarea în lanul de lavandă”, a afirmat acesta. (AGERPRES)

Lasă un comentariu