INFORMARE CONSTANTĂ A RISCURILOR PRIVIND EXPLOATAREA TINERILOR ȘI MINORILOR

Distribuie pe:

Activitatea de instruire pe linia prevenirii traficului de persoane a polițiștilor din cadrul Biroului Siguranță Școlară și a celor de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității a avut loc recent, la sediul Instituției Prefectului - Județul Mureș și a creat posibilitatea schimbului de date și informații privind cazuistica înregistrată de Centrul Regional Tg. Mureș.

Ca urmare, s-au stabilit câteva direcții de acțiune în perioada imediat următoare, astfel încât aceste structuri să contribuie la o informare constantă a riscurilor privind exploatarea tinerilor și minorilor. De asemenea, vor fi luate în calcul mai multe canale de promovare a mesajelor de prevenire, care să includă și părinții, societatea civilă și unitățile școlare. Totodată, colegii au primit pliante și postere ale Campaniei Naționale “Munca fără forme legale - un pas mai aproape de traficul de persoane”, pentru a fi distribuite în activitățile proprii.

Acțiunea este parte a Planului Comun de Măsuri la nivel național pentru eficientizarea activității de combatere a traficului de persoane și de minori, inițiat de Inspectoratul General al Poliției Române și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, a subliniat conducerea Centrului Regional Tg.-Mureș al A.N.I.T.P.

Lasă un comentariu