ZIUA DRAPELULUI NAȚIONAL

Distribuie pe:

Conform art. 12 din Constituția României, drapelul României reprezintă, alături de Ziua Națională, Imnul Național, stema țării și sigiliul statului, simbolurile naționale ale României.

Prin Legea nr. 96 din 20.05.1998, data de 26 iunie a fost proclamată Ziua drapelului național.

Cu acest prilej, Garnizoana Târgu-Mureș și Instituția Prefectului - Județul Mureș, cu sprijinul Primăriei municipiului Târgu-Mureș și al Consiliului Județean Mureș, organizează sâmbătă, 26 iunie 2021, începând cu ora 10.00, o ceremonie publică de înălțare a drapelului național al României. Evenimentul va avea loc în Piața Trandafirilor din Târgu-Mureș, în proximitatea Statuii lui Avram Iancu.

Astăzi, 25 iunie, la ora 19, la catargul instalat în acest loc, se va desfășura ceremonia de coborâre și desprindere de la catarg a drapelului arborat în anul anterior.

Drapelul nou, care urmează să fie înălțat pe catarg, se introduce, în seara zilei de 25 iunie, în Catedrala “Înălțarea Domnului” (Catedrala Mare), unde va rămâne peste noapte, urmând ca în dimineața zilei de 26 iunie 2021, începând cu ora 9.00, să se oficieze slujba de sfințire a acestuia de către preotul paroh.

În timpul ceremoniei publice, care se va desfășura în Piața Trandafirilor din Târgu-Mureș, în proximitatea Statuii lui Avram Iancu, acesta va fi adus de către garda purtătoare și va fi înălțat pe catarg concomitent cu intonarea imnului național al României.

Despre semnificația Zilei Drapelului Național ne va vorbi eleva Daria Tomoroga, din clasa a IX-a C a Liceului Teoretic “Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureș.

Detașamentul de onoare va fi și de această dată unul mixt, format din militarii Batalionului 54 Sprijin “Horea, Cloșca și Crișan”, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș “Colonel Sabin Motora” și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al Județului Mureș, a declarat Locotenent-colonel Sergiu-Petru COLCERIU, Comandant al Comenduirii de garnizoană.

Lasă un comentariu