CONFERINȚA ALIANȚEI ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE

Distribuie pe:

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (O.S.C.E.). a organizat, la mijlocul acestei luni, cea de-a 21-a Conferință a Alianței împotriva Traficului de Persoane.

Evenimentul a înregistrat cea mai mare participare de până acum, cele trei zile de dezbateri însumând peste 870 de reprezentanți ai celor 56 de state participante la O.S.C.E. și ai celor 11 state cu statut de parteneri pentru cooperare, precum și diferiți experți ai diferitelor organizații internaționale, organizații neguvernamentale partenere în Alianță și din mediul academic.

Subiectul dezbaterilor din acest an a fost reducerea și descurajarea cererii care favorizează și amplifică traficul de persoane în scopul exploatării sexuale și exploatării prin muncă.

Având în vedere rolul de pionierat al ANITP în promovarea importanței decisive a reducerii și descurajării cererii în mecanismul traficului de persoane, precum și rezultatele pozitive înregistrate în campaniile de prevenire derulate în baza acestei noi arhitecturi anti-trafic, remarcate inclusiv în cadrul vizitei de țară a OSCE, directorul ANITP a fost invitat să modereze sesiunea dedicată transmiterii bunelor practici și informații-cheie existente în acest domeniu, informează Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

Lasă un comentariu