COLABORARE INSTITUȚIONALĂ

Distribuie pe:

Activitățile de prevenire au continuat la Sighișoara, unde a avut loc o întâlnire de lucru a psihologilor școlari din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș, la care au participat și reprezentanții Centrul Regional Târgu-Mureș al A.N.I.T.P. pentru a transmite câteva dintre recomandările pe tema prevenirii traficului de persoane. Aceste informații vor fi folosite de acești specialiști în cadrul unităților de învățământ în care își desfășoară activitatea.

De asemenea, reprezentanții Centrul Regional Târgu-Mureș al A.N.I.T.P. au fost prezenți și la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Sighișoara, unde au discutat cu elevii despre cum pot recunoaște semne ale pericolului de a fi exploatați, astfel încât să nu dea curs unei oferte venite de la un necunoscut ce urmărește racolarea lor.

Ultima dintre activități a fost cu polițiștii de ordine publică, proximitate, biroul rutier din cadrul Politiei municipiului Sighișoara și ai Secției nr. 10 Poliție rurală Sighișoara, cu care s-a discutat despre cazuri concrete și modalități de detectare timpurie a victimelor traficului de persoane și colaborarea instituțională pe această temă. “La această activitate au luat parte și colegi din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tg. Mureș, care au punctat aspecte legate de specificul infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori, prin prisma cazurilor aflate în cercetare. Mulțumim tuturor pentru participare și interesul acordat acestui fenomen”, a declarat comisar-șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela - coordonator Centrul Regional Târgu-Mureș al A.N.I.T.P.

Lasă un comentariu